Andreas Cornelius u okršaju s hrvatskim reprezentativcima

 LISELOTTE SABROE Afp
SUPARNIK U PROBLEMIMA

Danci desetkovani! Za okršaj s Hrvatskom ostali bez više napadača, ali vratio se ‘svjetionik momčadi‘

‘Schmeichel? Ne mislim da je Kasper pao na razini. Uopće nisam zabrinut...‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 19. rujan 2022. 14:49

Nakon što je Hrvatska, prije nešto više od tri mjeseca, u Ligi nacija pobijedila Dansku na Parkenu (1-0), u četvrtak je na rasporedu novi, zagrebački, okršaj. Bit će to dvoboj visokog uloga, u kojem će snage odmjeriti dvije vodeće momčadi grupe. Gosti dolaze kao lideri skupine, s devet bodova, dok ih "vatreni" dočekuju s dva boda manje. Eventualnom pobjedom u Maksimiru, dakle, odabranici Zlatka Dalića imaju priliku zasjesti na prvo mjesto i približiti se Final fouru. Iščekujući navedeni sraz, provjerili smo kakve su kadrovske prilike u suparničkom taboru.

Danski izbornik Kasper Hjulmand objavio je popis od 26 igrača na koje računa za susrete Lige nacija s Hrvatskom, odnosno Francuskom (27. rujna). Od vratara je pozvao Schmeichela, Rønnowa i O. Christensena, od obrambenih igrača Wassa, Kristensena, Bacha, A. Christensena, Kjæra, Nelsona, Andersena, Larsena i Mæhlea, dok je za vezni red pozivnice uputio Eriksenu, Højbjergu, Delaneyju, Jensenu, Nielsenu i Billingu. Kad je riječ o napadu, odlučio se za Skova Olsena, R. Skova, Lindströma, Damsgaarda, Dolberga, Corneliusa, Højlunda i Braithwaitea.

Hjulmand je, predstavljajući popis, osobito bio zadovoljan povratkom kapetana Kjæra u reprezentaciju. Iskusni stoper u prosincu prošle godine pretrpio je puknuće križnog ligamenta i s terena izbivao osam mjeseci. S obzirom na to da se oporavio i upisao četiri nastupa za Milan u aktualnoj sezoni, izbornik ga je ponovno pozvao u nacionalnu selekciju.

- Jako je važno da se Simon vratio, fantastičan je kapetan, dobar na terenu i izvan njega. On je uporište u našoj igri, svjetionik momčadi, izjavio je Hjulmand za TV 2 SPORT.

image

Simon Kjaer

ULRIK PEDERSEN/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Istom prilikom komentirao je i kritike kojima je prvi danski golman izložen u francuskim medijima nakon prelaska u Nicu.

- Mislim da postoji možda jedan od rezultata koje sam vidio gdje je Schmeichel mogao biti bolji. Potrebno je napraviti koherentnu procjenu te momčadi. Ne mislim da je Kasper pao na razini. Uopće nisam zabrinut, rekao je i dodao kako se 35-godišnjak jako veseli nadolazećim utakmicama Lige nacija.

Veselje i zadovoljstvo u danskim redovima pokvarile su vijesti koje su ovog vikenda stigle iz danskog prvenstva, odnosno Bundeslige. Prema pisanjima Jyllands-Postena, Andreas Cornelius, igrač Kopenhagena, zbog ozljede potkoljeničnog mišića otkazao je nastup u susretima s Hrvatskom i Francuskom. Isto je učinio i Robert Skov, Kramarićev suigrač iz Hoffenheima, koji je, pak, ozlijedio bedreni mišić. Ako im pridodamo Yussufa Poulsena (Leipzig) i Jonasa Winda (Wolfsburg), koji nisu pozvani zbog ranijih ozljeda, možemo kazati kako Hjulmandove napadačke trupe u Zagreb dolaze poprilično desetkovane. Toj tezi u prilog ide i činjenica da su, primjerice, Cornelius (2) i Wind (1) postigli tri od ukupnih šest pogodaka Danske u dosadašnjim susretima Lige nacija. Treba spomenuti i da je 22-godišnji Jesper Lindström u subotu, zbog bolesti, propustio utakmicu njegova Eintrachta i, prema pisanjima danskih medija, nije u reprezentativnom kampu, te ga gotovo sigurno nećemo gledati na Maksimiru. Od novih napadača, Hjulmand je pozvao Andersa Dreyera, koji je u nedjelju zabio pobjednički gol za Midtjylland.

image

Andreas Cornelius

GONZALES PHOTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Linker
02. srpanj 2024 05:52