Zlatko Dalić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NA PUTU PREMA REKORDU

Dalić je na tri vezana ‘clean sheeta‘. Čačić je imao pet u nizu pa su ga prebili - Estonci!

Kad nam je obrana ‘procurila‘ protiv Estonije počela je negativna priča zbog koje je Dalić i došao.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2021. 14:52

Prvi put otkako je Zlatko Dalić izbornik, Hrvatska je odigrala tri utakmice zaredom bez primljenog gola. U kvalifikacijama za Katar ima čak pet vezanih nastupa u kojima je mreža naših vratara ostala netaknuta, ali utakmice s Ciprom i Maltom bile su u ožujku, prije Eura. Rujanski niz čine Rusija, Slovačka i Slovenija.

Zadnji put Vatreni su imali takvu ili dužu seriju “čiste mreže“ u doba izbornika Ante Čačića. Tada su povezali čak pet susreta u kojima nisu dobili gol, ako se ne broje utakmice na turneji u Kini, gdje je samo na papiru igrala A reprezentacija, a zapravo je to pretežno bila selekcija HNL-a. To je krenulo u listopadu 2016. godine. Vatreni su vani bili bolji od Kosova 6:0 i Finske 1:0, u nastavku natjecanja doma su u studenom pobijedili Island 2:0 da bi u prijateljskom dvoboju na gostovanju svladali Sjevernu Irsku 3:0. Peti ogled u nizu, dakle nakon te Kine, bio je s Ukrajinom u Zagrebu 1:0. To je prekinulo neslavno gostovanje u Estoniji i poraz 3:0 u prijateljskom srazu. Taj je dan Marko Pjaca polomio križni ligament koljena.

Dakle, Hrvatska je tu praktično imala pet susreta u kojima je obrana izdržala bez štete, a ako se gleda formalno onda četiri. Ukoliko bismo brojili i Kinu. Riječ je o susretima u jesenskom dijelu i početku proljeća, nakon Eura 2016. godine, a tijekom kvalifikacija za Rusiju. U kojima je Čačiću dobro išlo dok nije u lipnju 2017. izgubio na Islandu, gdje je krenula njegova negativna priča.

Linker
29. rujan 2024 04:17