MARIN FRANOV Cropix
PERSPEKTIVA POSTOJI

‘Budućnost Hrvatske je svijetla. Vatreni će uvijek biti opasni, ali nije realno stalno osvajati medalje‘

‘Imamo zaista kvalitetnu ekipu koju k tome krasi veliko zajedništvo‘, ističe Petar Krpan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. listopad 2024. 23:41

Brončani Vatreni iz 1998. Petar Krpan danas je glavni instruktor HNS-a. U velikom intervjuu za SN otkrio je da je veliki optimist po pitanju budućnosti Vatrenih.

- Navikli su nas na tako fantastične rezultate da čim se dogodio jedan jedini slabiji rezultat, ove godine na Euru, odmah palimo nekakve nepotrebne alarme. Izbornik Dalić i igrači pokazali su sada u rujnu da nema potrebe za nekom velikom brigom, imamo zaista kvalitetnu ekipu koju k tome krasi veliko zajedništvo.

Upozorava na to da nije nužno na svakom natjecanju dobiti odličje:

- Naravno da su nositelji kvalitete stariji igrači, predvođeni Lukom (Modrićem) o kojem ne treba ništa više reći jer se sve zna, i njegovo prisustvo od neprocjenjive je vrijednosti svim igračima. No, mi već sada imamo niz odličnih mladih igrača koji su standardni ili dobivaju sve više prilika, od Gvardiola, Šutala pa do Baturine, obojice Sučića ili Matanovića. Tako da su i sadašnjost i perspektiva vrlo svijetli, što ne znači da bismo na svakom natjecanju trebali osvojiti medalju - to nije realno. Ali da ćemo i dalje biti vrlo konkurentni, dobri, opasni, to ćemo svakako biti.

Linker
07. listopad 2024 07:19