Ante Rebić
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
STRUČNI KOMENTATOR SN

‘Brozović je morao igrati, a ja bih na Škote krenuo s Petkovićem! I Dalić je uvidio da je pogriješio...‘

‘O penalu za Čehe nije bilo govora. Mi još uvijek ne znamo hoće li nam četiri boda biti dovoljna...‘
Piše: Ivo ŠušakObjavljeno: 19. lipanj 2021. 14:03

Utakmicu Hrvatske i Češke na Euru komentira Ivo Šušak, hrvatska trenerska ikona:

Nisam do kraja sretan, zbog rezultata, ali ipak djelomično zadovoljan zbog onoga što su naši pokazali u drugom dijelu. Ušli su u utakmicu sa strahom, vjerojatno i zbog svih kritika koje su zadnjih dana slušali i čitali. Po meni, bile su to i malo pretjerane kritike, ne kažem da nije trebalo nakon Engleske nešto reći i ukazati na greške, ali možda ipak malo previše...

No, unatoč tome, očekivali smo više na početku, nismo dobro izgledali, a onda je došao i taj penal. Po meni, nema govora o kaznenom udarcu, to je bio normalan obrambeni skok, međutim, sudac je tako odlučio i taj nas je gol dodatno unazadio. Međutim, vidjela se reakcija u svlačionici, izbornik je uspio promjenana probuditi momčad i izgledali smo puno bolje. To je ipak bilo izdanje koje je donijelo optimizam, premda, još uvijek ne znamo hoće li nam i četiri boda biti dosta, hoćemo li proći ako pobijedimo Škotsku.

No, bilo bi šteta za ove igrače da su već sad ispali, zaslužili su po svojoj kvaliteti proći dalje, dobiti još jednu priliku da izbore drugi krug. Nakon ovog izdanja u nastavku utakmice ipak razmišljam pozitivno, važno je bilo odigrati takvo poluvrijeme, vratiti samopouzdanje prije te odlučujuće utakmice.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Perišić je zabio gol s lijevog krila i to je dokaz da ne treba u ovoj fazi turnira eksperimentirati. Nije se pokazao dobrim taj pokus s Rebićem u špici i krilima na suprotnim stranama, uvidio je Dalić grešku, premjestio Perišića na lijevo i on je zabio. Također, da se mene pita, uvijek bi bilo u momčadi mjesta za Brozovića. Mora za njega biti mjesta, bez obzira na trenutnu formu. Kao trener nisam nikad trenutnu formu uzimao kao ultimativan razlog za odluku o sastavu, Brozović je, jednostavno, igrač koji mora biti u prvih 11.

Što napraviti protiv Škotske? Samo staviti najbolje igrače na prirodne pozicije. Ja bih, recimo, krenuo s Petkovićem, jer protiv Škota se najbolje može proći kombinatorikom, a tu je Petković jaka figura. I u ovoj utakmici s Česima postali smo opasni kad smo kombinirali, odigravali, protiv Škotske bi to moglo dodatno doći do izražaja. Zato Petković! A na klupi bih svakako imao Budimira. To je jedan pošten dečko, zahvalan, bio bi mi džoker u ovakvoj utakmici, u kojoj nam treba pobjeda.

Da zaključim, na kraju nije sve tako crno, nakon drugog poluvremena ipak imamo razloga za optimizam, način na koji smo odigrali daje nadu da možemo ponoviti takvo izdanje protiv Škota, pobijediti i proći u osminu finalu. Imamo kvalitetu za to, nije upitno, još uvijek smo živi, siguran sam da će igrači dati 100 posto i vjerujem kako će na kraju sve dobro završiti.

Linker
24. travanj 2024 02:15