Domagoj Vida na treningu dan nakon pobjede protiv Danske

 RONALD GORSIC Cropix
ZAMIJENIO MODRIĆA

Bio mu je to 99. nastup, ušao je u 93. minuti, ali bio je sretan kao da je imao najvažniju ulogu...

Koliko će igrati za Vatrene na izborniku je i njegovim ocjenama. Ali, zaslužio je stotku. Itekako!
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. rujan 2022. 19:21

Domagoj Vida ušao je u igru umjesto Luke Modrića u trećoj minutu sudačke nadoknade, publika je to oduševljeno pozdravila. Ne samo odajući priznanje kapetanu, nego i zamjeniku Vidi koji je preuzeo vrpcu. Domagoju je to bio 99. nastup za Hrvatsku i izbornik Zlatko Dalić nije ga slučajno uveo. Nije u njemu vidio igrača koji mora sačuvati prednost nego velikana hrvatskog nogometa koji je zavrijedio pljesak s tribina i šansu da dođe do okruglog stotog nastupa. To bi se moglo dogoditi već u Beču.

Vida je godinama jedan od omiljenih igrača u navijačkom miljeu, vesela i široka slavonska duša, mnogi će kazati bećar, ali prije svega sportaš koji je napravio odličnu karijeru i ostavio dubok trag u hrvarskom dresu.

U 99 nastupa zabio je četiri pogotka i ugradio golem dio u srebro u Rusiji. Golem. Ne samo da je standardno igrao na stoperu od prvog kola do finala, on je zabio dva pogotka Rusiji u četvrtfinalu, jedan iz igre, drugi s bijele točke, ali, što su mnogi zaboravili, postigao je gol bez kojega možda ništa od toga ne bi dogodilo, kad je cijela ekipa bila "na aparatima" protiv Kosova 2017. u kvalifikacijama za SP.

U susretu koji je nastavljan drugi dan nakon prekida zbog natopljenog terena na Maksimiru uslijed jake kiše. Kad nikome nije išlo, kad nitko ništa nije mogao, tu je bio Vida i zabio za spas. Tko zna kakva bi se pisala povijest da se to nije dogodilo..

Sudjelovao je na dva svjetska prvenstva, starter na Euru 2016., u Rusiji te lani na Euru, uvijek moderator pozitivne atmosfere. Rijetko je kad žalio kao nakon Portugala u osmini finala 2016., nekoliko njegovih udaraca glavom samo što nas nije odvelo prema raju. Tada nije...

Ovog je ljeta radije otišao u AEK nego na Bliski istok kako bi ostao u europskom nogometu i išao u Katar. Sigurno mu nije drago što mu pozicije nisu kao nekad, to je prirodno i ljudski, ali Vida je ušao u 93. minuti sretan kao da ima najvažniju ulogu za pobjedu Hrvatske jer Vida je takav.

I zato se svi vesele što će doći do 100. utakmice, a koliko će igrati za Vatrene na izborniku je i njegovim ocjenama. Zaslužio je stotku. Itekako!

Linker
26. travanj 2024 03:35