AFRIČKI KUP

Remi Nigerije i Zambije, Burkina Faso s igračem manje deklasirala Etiopiju

Piše: HinaObjavljeno: 25. siječanj 2013. 19:12

U dvoboju 2. kola C skupine Afričkog prvenstva nogometaši Nigerije i Zambije su u južnoafričkom gradu Nelspruitu odigrali 1:1.

U vrlo zanimljivoj utakmici Nigerijci su poveli u 57. minuti pogotkom napadača moskovskog Spartaka Emanuella Emenikea, da bi aktualnog prvaka Afrike poraza spasio vratar Kennedy Mweene pet minuta prije kraja pogotkom iz kaznenog udarca. Nigerija je u 25. minzuti također imala kazneni udarac, ali je igrač Chelsea John Obi Mikel pogodio vratnicu. Zanimljivo je da je to bio čak četvrti promašeni penal u nizu dosuđen protiv Zambije na završnicama Afričkog kupa nacija.

I Zambija i Nigerija sada imaju po dva boda i čekaju susrete odlučujućeg, trećeg kola koje će očito odrediti dvije momčadi koje idu u četvrtfinale. U drugom susretu ove skupine igraju Burkina Faso i Etiopija.

Nogometaši Burkine Faso izbili su na prvo mjesto skupine C nakon što su u 2. kolu Afričkog kupa nacija svladali Etiopiju s 4-0 iako su od 60. minute imali igrača manje na terenu…

Burkina Faso je u Nelspruitu u Južnoafričkoj Republici povela u 34. minuti pogotkom napadača Lorienta Alaina Traorea. U 60. minuti je, međutim, vratar Abdoulaye Soulama igrao rukom izvan kaznenog prostora i dobio crveni karton.

Nedorasla Etiopija to nije znala iskoristiti, štoviše do kraja utakmice je primila još tri gola. Traore je u 74. minuti postigao svoj drugi pogodak, pet minuta kasnije je strijelac bio Djakaridja Kone, a priču je u sudačkoj nadoknadi zaključio veznjak Rennesa Jonathan Pitroipa koji je, inače, bio asistent kod sva tri prethodna gola.

Burkina Faso nakon dva kola ima četiri boda, Nigerija i Zambija su skupile po dva, a na začelju je Etiopija s jednim bodom.

Afrički kup nacija, 2. kolo, skupina C:

Zambija - Nigerija 1-1 (Mweene 85 - 11m / Emenike 57)

Burkina Faso - Etiopija 4-0 (A. Traore 34, 74, D. Kone 79, Pitroipa 90+5)

Redoslijed: 1. Burkina Faso 4, 2. Nigerija 2, 3. Zambija 2, 4. Etiopija 1

Linker
22. rujan 2024 06:41