GOLIJADA U ČETVRTFINALU

Real na pogon Ronalda, Borussia prošla nakon dva gola u sudačkoj nadoknadi!

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 09. travanj 2013. 13:09

Večer predivnih golova i nevjerojatnih raspleta u Ligi prvaka! Borussia je u Dortmundu šokirala Málagu i 1-2 u zadnjim sekundama iz očitog zaleđa pretvorila u 3-2. Real Madrid doživio je "blackout" u Istanbulu, ali spasio obraz golovima Ronalda.

Sve do “umiranja” utakmice u Dortmundu, činilo se da će andaluzijska bajka dobiti novo poglavlje, a onda je raspršena na nevjerojatni način i najbolniji za Málagu.

Málaga je u vodstvo stigla preko lijepe kombinacije s Joaquínom u naslovnoj ulozi. Nakon duplog pasa s Baptistom na rubu kaznenog prostora, “zavaljao” je Marcela Schmelzera i ljevicom naciljao desni kut Weidenfellera.

Borussia nije oklijevala. Na Málaginu bačenu rukavicu za “play of the day” odgovorili su na najbolji mogući način. Götze je ubacio u sredinu, gdje je Reus nakon male gimnastike petom poslao loptu između dvojice Málaginih braniča, a sve je to pratio Robert Lewandowski, prošao Caballera i pospremio za 1-1.

Deset minuta prije kraja, činilo se gotovo sigurnim scenarij da će Španjolci u polufinalu dobiti još jednog predstavnika. Málagu je u vodstvo doveo Eliseu, ali snimka je pokazala da je bio u zaleđu.

Andalužani su na tribinama već slavili povijesni polufinale, kada su ih ledenim tušem polijali prvo Reus (90.+1) nakon gužve u šesnaestercu, pa Santana (90.+3) pogotkom koji je postignut uz nevjerojatno zaleđe. U nedopuštenoj poziciji bila su četvorica Borussijinih igrača, a u nastavku akcije u nedozvoljenoj pozciji bio je i sami strijelac! U hitchokovskom trileru domaćini su naplatili sve prethodne promašaje, ali se provukli uz obilatu pomoć sudaca.

Related content

Galatasaray se od Lige prvaka oprostio hrabro i efektno, uz novi bljesak veličanstvenog Drogbe i jedan od najljepših golova sezone čiji je autor bio Eboué.

Momci, tu nema pomoći - kao da je htio poručiti Fatih Terim slegnuvši ramenima kada se Real nakon osam minuta našao u vodstvu. Domaća obrana izigrana je jednostavnom akcijom koju je započeo Özil. Na desnoj je strani gurnuo loptu u for Khediri, ovaj je snažno iz prve proslijedio u peterac, a Ronaldo podmetnuo nogu i zakucao za jubilarni deseti gol u Ligi prvaka.

U prvoj ozbiljnijoj akciji Galatasaraya kombinaciju Sneijder-Drogba spriječio je pouzdani Varane, dok su s druge strane prašinu pred Muslerom nastavili dizati Özil i Di María. U jednoj takvoj akciji Ronaldo ga je uposlio petom, no Muslera je pokazao sjajan refleks.

Na startu drugog poluvremena uloge su zamijenjene. Ovaj put je Di María na pladnju donio loptu Ronaldu, a ovaj je s pet metara promašio cijeli gol.



Galatasaray vs Real Madrid 3:2 HIGHLIGHTS by footballdaily1

A onda - turski preokret iz snova. Wesley Sneijder u sredinu je vratio loptu koja se kotrljala i kotrljala, pogledom su je ispratili svi Realovi braniči, da bi naletio Eboué i s crte šesnaesterca silovito pogodio rašlje.

Gala se nije zadovoljio počasnim golom te nastavio kažnjavati Realov relaksirajući pristup. Sneijder je ubrzo promašio nemoguće, ali se iskupio u 71. minuti. Dodao mu je Sarioglu, a on provukao Varaneu loptu kroz noge i rutinski matirao Diega Lópeza.

Nije Mourinho stigao ni podviknuti na svoje ošamućene pulene, a Turci su ih nastavili “šamarati”. Već minutu kasnije je 3-1 uz najbolje iz opusa Didiera Drogbe! S desne strane dodao mu je Amrabat, koji je zamijenio Altintopa, a ovaj fantastično pogodio petom.

Galatasaray je samu završnicu odigrao s igračem više, nakon što je Arbeloa, koji je ranije zamijenio ozlijeđenog Essiena, u dvije minute zaradio dva žuta kartona. Brojčanu nadmoć iskoristio opet Ronaldo i stavio točku na 'i' ove sjajne utakmice.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odradio je pomalo neprimjetno svih 90 minuta utakmice, a igrao je pretežno u sredini terena, orijentiran na držanje kontrole i ritma utakmice.

GALATASARAY - REAL MADRID 3-1 (Eboue 57, Sneijder 71, Drogba 72 / Ronaldo 8; prva utakmica 0-3)

72. minuta - Ludnica u Istanbulu! Amrabat je ubacio s desne strane, a Drogba petom zabio za 3-1. Turcima još nedostaju dva gola...

71. minuta - Sneijder je majstorski provukao kroz noge suparniku i pogodio za vodstvo Galatsaraya.

62. minuta - Kakav promašaj Sneijdera! Coentrao je ničim izazvan dodao loptu Nizozemcu, koji je bio potpuno usamljen na pet metara od vrata, ali promašio je cijeli okvir gola...

57. minuta - Galatasaray će ispasti iz Lige prvaka, ali će ispasti sa stilom. Sneijder je vratio loptu za Ebouea koji je sa 16 metara iz voleja pogodio same rašlje! Prije toga Ronaldo je promašio zicer sa samo pet metara.

38. minuta - Prva šansa domaćih. Sneijder je pucao s 15 metara kroz šumu, ali Lopez je bio siguran.

24. minuta - Ronaldo je majstorski petom proigrao Di Mariju, ali njegov udarac iz daljine sjajno brani Muslera.

20. minuta - Turci su malo živnuli nakon gola Reala, ali još uvijek nema udaraca na gol Lopeza.

8. minuta - Munjevita akcija Reala za vodstvo! Khedira je s desne strane uputio jaku prizemnu loptu, a Ronaldo iz blizine gura loptu u mrežu.

3. minuta - Prva šansa Reala! Gosti su izveli brzu kontru, koju je zaustavio vratar Muslera ispred natrčalog Higuaina. Međutim, loptu je odbio dosta loše, tek do Di Marije, ali Argentinac nije pogodio praznu mrežu.

Utakmica je počela!

GALATASARAY: Muslera, Gökhan Zan, Semih Kaya, Eboué, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Felipe Melo, Riera, Sneijder, Drogba, Umut Bulut

REAL MADRID: López, Varane, Pepe, Coentrão, Khedira, Özil, Essien, Modrić, Di María, Ronaldo, Higuaín.

BORUSSIA (D) - MALAGA 3-2 (Lewandowski 40, Reus 90, Santana 93 / Joaquin 25, Eliseu 82; prva utakmica 0-0)

KRAJ UTAKMICE!

93. minuta - Čudo u Dortmundu! Santana je praktički ugurao loptu u gol za veliko slavlje u Dortmundu!

90. minuta - Reus je izjednačio iz velike gužve. Do kraja je još tri minute!

82. minuta - Malaga je na korak do polufinala! Julio Baptista je traljavao pucao iz čiste situacije, ali na kraju je to bila sjajna asistencija za Eliseu, koji je iz blizine pogodio praznu mrežu.

70. minuta - Toulalan je opalio svom snagom s 30 metara, i sreća za Weidenfellera da je lopta išla ravno u njega.

48. minuta - Joaquin je zamalo zabio i drugi gol, ali Weidenfeller mu je obranio udarac glavom iz blizine.

40. minuta - Borussia je ipak izjednačila prije poluvremena. Reus je briljantno petom proigrao Lewandowskog, a Poljak je prošao vratara Willyja i pogodio praznu mrežu.

25. minuta - Trenutak genijalnosti Joaquina dovelo je Malagu na prag senzacije. Playmaker Malage primio je loptu na rubu šesnaesterca, napravio je korak-dva i lijevom nogom pogodio gornji kut gola.

10. minuta - Očekivalo se da će Nijemci od prve minute jurnuti na vrata Malage, ali Kloppov plan je očito nešto drugačiji. Na početku susreta lopta je u nogama uglavnom kod gostujućih igrača.

Utakmica je počela!

BORUSSIA (D): Weidenfeller, Subotić, Piszczek, Santana, Schmelzer, Bender, Gündoğan, Götze, Reus, Błaszczykowski, Lewandowski.

MALAGA: Willy, Gámez, Demichelis, Sánchez, Antunes, Camacho, Joaquín, Toulalan, Duda, Isco, Baptista.

Linker
22. rujan 2024 15:19