AP
PRIJATELJSKA UTAKMICA

Real Madrid golovima Higuaina i Alonsa preokrenuo rezultat protiv LA Galaxyja

Nogometaši madrirdskog Reala pobijedili su u kalifornijskoj Pasadeni domaći LA Galaxy s 3-2, iako je kalifornijska momčad vodila nakon prvog poluvremena s 2-0
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. kolovoz 2010. 12:33

Nogometaši madrirdskog Reala pobijedili su u kalifornijskoj Pasadeni domaći LA Galaxy s 3-2, iako je kalifornijska momčad vodila nakon prvog poluvremena s 2-0.

Todd Dunivant u 40. minuti i Landon Donovan pet minuta kasnije iz penala bili su strijelci za momčad čiji je član i ozlijeđeni engleski as David Beckham. No, u nastavku je momčad portugalskog trenera Josea Mourinha ubacila u više brzine, te je s tri pogotka napravila preokret i osigurala pobjedu, i to s istim rezultatom kao i protiv Club Americe u prvoj kalifornijskoj uatkmici ''kraljevskog kluba'', odigranoj u San Franciscu.

Argentinac Gonzalo Higuain u Kaliforniji nastavlja s golgeterskom formom kakvu je iskazivao i na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Tamo je s četiri pogotka bio prvi strijelac Argentine, a za Real je poentirao tri puta na ovoj turneji. Protiv LA Galaxyja je zabio dva gola, prvi u 52. minuti nakon odlične asistencije Cristiana Ronalda, a drugi nakon dugačke akcije Reala u 62. minuti. Pobjedu madridskom klubu osigurao je španjolski reprezentativac Xabi Alonso u 72. minuti.

Napomentimo i da je Realov novi kapetan, ujedno i nositelj vrpce u španjolskoj reprezentaciji, vratar Iker Casillas, ušao u igru u drugom poluvremenu, nakon što je u prvih 45 minuta branio poljski vratar Jerzy Dudek.

- Na ovoj turneji je sve bilo perfektno. Trenirali smo dobro i žestoko. Igrači su bili zajedno 24 sata dnevno u sjajnom okruženju za njih. Dakako, vrlo sam zadovoljan i s ovom utakmicom, jer sam vidio mentalitet igrača koji nipošto nisu željeli izgubiti dvoboj. Drugo poluvrijeme je bilo odlično u svakom aspektu – zborio je zadovoljni trener Reala Jose Mourinho.

Prijateljska utakmica:

La Galaxy – Real Madrid 2-3 (Dunivant 40, Donovan 45 – 11 m / Higuain 52, 62, Alonso 72)

Linker
24. rujan 2024 13:14