Reuters
ODLAZI VAN DER VAART?

Real Madrid doveo i šesto pojačanje - Özil potpisao na 6 godina, Werderu 15 milijuna eura

Otac Werderovog i nogometaša njemačke reprezentacije Mesuta, potvrdio je da između Bundesligaša i madridskog Reala već postoji dogovor...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 17. kolovoz 2010. 18:31

Njemački nogometni reprezentativac, 22-godišnji Mesut Özil novi je član madridskoga Reala. Vijest je potvrđena na službenim internetskim stranicama "kraljevskoga kluba"...

U presjeku dosadašnjeg dijela karijere sada već bivšeg veznjaka bremenskog Werdera navode se neki njegovi uspjesi i podsjeća na sigurne igre tijekom južnoafričkog Svjetskog prvenstva. "Njegov je dodir jedinstven, ima tehniku kakvoj malo tko može parirati, izvrsno kontrolira loptu, a asistencije su mu 'ubojite' što njemačkog veznjaka čini jednom od najsjajnijih nadolazećih zvijezdi europskog nogometa", navodi se na www.realmadrid.com.

Özil je karijeru profesionalnog nogometaša započeo u Schalkeu 2006. godine, da bi 2008. potpisao za Werder s kojim ga je ugovor vezao za nadolazeću sezonu u Bundesligi.

Detalji Özilova prelaska u Real nisu službeno obznanjeni, međutim, španjolski AS doznaje da je veznjak za Real potpisao ugovor dug šest godina, a da je Werder njime prihodovao 15 milijuna eura.

Özil je šesto pojačanje Reala u ljetnom prijelaznom roku. Među "kraljeve" su prije njega stigli Pedro Leon (Getafe, 10 milijuna eura), Sami Khedira (Stuttgart, 14), Angel di Maria (Benfica, 25), Sergio Canales (Racing, 6) i Ricardo Carvalho (Chelsea, 8).

Dolazak Mesuta Özila u Real Madrid pozdravio je trener momčadi Jose Mourinho. Ipak, njegovim dolaskom "smračit" bi se moglo Rafaelu van der Vaartu...

- Özil je nogometaš koji u Realu može igrati sljedećih deset godina. Budući da mu je ugovor bio pri kraju (vrijedio je 30. lipnja 2011., op.a.) doveli smo ga u klub za cijenu koja je mnogo manje od njegove realne vrijednosti.

- Budući da je Kaka trenutačno ozljeđen, Özil i Sergio Canales su dvojac od kojeg ćemo mnogo očekivati - kaže Mourinho.

Odlazak Van der Vaarta iz Reala



Dolazak njemačkog nogometaša na Santiago Bernabeu moglo bi, nagađa se, označiti i odlazak Rafaela van der Vaarta iz kluba. Nizozemski je nogometaš bio strijelac gola u remiju 1-1 madridskog kluba i Standarda iz Liegea u utakmici odigranoj u utorak. Gol nije slavio čime je dodatno dao naslutiti da su mu dani u Realu odbrojani.

Mourinho takvo što nije želio priznati, ali nije niti negirao mogućnost Nizozemčeva odlaska:

- Igrali smo trening-susret bez rezultatske važnosti, a tomu što on nije slavio postignuti gol ne pridodajem nikakvu važnost. Nisam ga niti ja slavio, bila je to prijateljska utakmica.

- Meni je Van der Vaart jednako važan kako je bio i prije Özilova dolaska, ali ću, kao i uvijek, izaći ususret želji igrača.

Sam Van der Vaart, pak, negira želju za odlaskom:

- U klubu mi nitko nije rekao da ispadam iz kombinacija i Özilov dolazak ne predstavlja mi problem. Predstoji mi borba za mjesto u sastavu, od čega će i Real profitirati, kao što je u ovom klubu slučaj svake godine. Niti ova nije iznimka.

Linker
24. rujan 2024 17:33