Nenad Dugi/CROPIX
U NAPULJU LIKUJU

'Radošević je novi Gattuso, ali Gattuso u njegovoj dobi nije bio toliko fizički snažan'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. veljača 2013. 10:07

Napoli je i službeno objavio kako je Josip Radošević postao njihov igrač, no uz isprva čudnu napomenu kako se radi o posudbi s opcijom prvokupa Radoševića na ljeto!

Makar informacija zvuči čudno iz Hajduka nas uvjeravaju kako je sve u redu i kako se doista formalno radi o posudbi, no takvoj da Talijani uplate dio novca odmah, a do ljeta Napoli ima uplatiti veliku većinu ukupnog transfera, oko 90 posto, a onda i ostatak.

A Josip Radošević potpisao je jučer poslijepodne ugovor s Napolijem. Radošević je uspješno prošao liječničke preglede u kampu Napolija u Castel Volturnu te je potom potpisao na četiri i pol godine. I hrvatskom reprezentativcu je konačno laknulo.

- Odličan je osjećaj napokon postati igrač Napolija! Sve je ispalo baš kako treba. U klubu su me odlično primili - kazao nam je sretni Radošević.

Potrajalo je do pretposljednjeg dana prijelaznog roka, no nije mu iščekivanje omelo san.

- Ma, normalno sam spavao, nema takvog uzbuđenja. Vjera u Boga i potpora obitelji pomažu mi da sve ovo mirno prolazim. Ovo je za mene samo novi početak - rekao je Radošević kojem se ipak nije bilo lako pozdraviti sa obitelji i sa samo 18 godina otići u inozemstvo, u zahtjevni i temperamentni Napulj.

- Roditelji su bili sretni što odlazim u klub kao što je Napoli, poručili su mi da budem miran.

No zato je s njim otišao stariji brat Antonio koji se brine prvo o njemu, a onda i o njegovoj karijeri.

- Puno će mi to značiti, jako smo povezani.

Novi suigrači su mu svjetske zvijezde Cavani, Hamšik...

- Nisam prije potpisa mogao s njima trenirati. Zasad sam ih samo upoznao.

Već je izabrao i broj dresa.

- Uzeo sam broj 25, bio je slobodan, a imao sam ga i na treninzima reprezentacije.

Talijani su mu zbog načina igre dali nadimak 'hrvatski Gattuso'. Zanimljivo je kako su liječnici na čelu s dr. Alfonsom De Nicolom mislili po fotografijama kako će kod Radoševića biti malog viška masnog tkiva, valjda po izgledu lica, no nalazi su očekivano pokazali sasvim suprotno.

- Riječ je o igraču vrlo snažne muskulature, mišićav je, snažan. Iznenadio me jer je već govorio neke talijanske riječi, rekao je kako je posljednjih dana učio jezik. To mi je dalo vjeru u njega: ne samo da izgleda kao Gattuso, već mu je taj Kalabrez i idol – rekao je dr. Domenico Falco, a prenio je portal CalcioNapoli24.

Menadžer Eupremio Carruezzo, Talijan koji je sudjelovao u transferu, otišao je još korak dalje.

- Po igračkim karakteristikama Radošević je novi Gattuso, ali Gattuso u njegovoj dobi nije bio toliko fizički snažan, zbog toga je vrlo perspektivan. Nakon što na ljeto Hrvatska uđe u EU bit će hrvatskim igračima lakše ostvariti transfere u Italiju. Nadam se da će nam ovo otvoriti vrata suradnje s Napolijem i na ljeto angažmanom novih igrača – kazao je Carruezzo za TuttoNapoli, a već je ranije Napoli bacio oko na drugog hajdukovca Antonija Milića.

Je li dakle Gattuso idol?

- Hvala liječnicima što su pohvalili moju pripremljenost. Nemam idola, samo upijam igračke vještine od raznih nogometaša.

Od odštete će konačno i Hajduk lakše disati, a i njegovi suigrači dobiti plaće. Je li s njima razgovarao o tome?

- Ne znam ništa o novcu, nisam tip koji puno priča o tome. Druge stvari su mi bitnije. Još se nisam uspio čuti ni sa kime.

Voditelj omladinskog pogona Francesco Baresi potvrdio je kako će Radošević zasad trenirati s prvom momčadi nakon čega će trener Walter Mazzari odlučiti što dalje.

Linker
22. rujan 2024 22:23