Serbia's coach Radomir Antic applauds at the end of the Group D first round 2010 World Cup football match Australia vs Serbia on June 23, 2010 at Mbombela Stadium in Nelspruit. Australia defeated Serbia 2-1. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE - AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
 AFP
NAJBOLJI SRPSKI IZBORNIK

RADOMIR ANTIĆ ZA SN 'Puno mi se više sviđala Bilićeva Hrvatska od ove Štimčeve'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. siječanj 2013. 08:24

Radomir Antić najuspješniji je srpski izbornik recentnog doba. Puna Marakana proslavljala je u jesen 2009. godine veliki uspjeh nogometa istočnih nam susjeda. Antić je Srbiju odveo na SP u Južnu Afriku, što je uspjeh koji su čekali dugih 12 godina. Prošao je Antić velika iskušenja na klupi Srbije i premda su prošle već dvije i pol godine otkad je otišao s izborničkog mjesta, odlično je upoznat sa stanjem u kojem se nalazi Mihajlovićeva reprezentacija.

Pred utakmicu Hrvatske i Srbije, ogled što nam slijedi krajem ožujka u Zagrebu, Antić je primarno poslao poruku s naslovom 'nogomet iznad svega’.

- I nogomet na prvom mjestu. Jasno je da je to utakmica koja diže tenzije, ali mislim da svi trebaju biti svjesni kako nogomet mora stvarati pozitivnu energiju, jer sve priče koje su se slušale i čitale posljednjih mjeseci nikome ne služe na čast - poručio je Antić.

Nogometni je aspekt primaran, a u tom segmentu Antić ima sve relevantne informacije. Što se očekuje od Srbije?

- Situacija je jasna, Srbija traži momčad i u toj utakmici oni očekuju svoju šansu. To se podrazumijeva. Vjerujem da će biti pozitivni što se tiče opredjeljenja.

Kakva su očekivanja, iz vašeg aspekta, na leđima hrvatske reprezentacije?

- Gledao sam više njihovih utakmica u kvalifikacijama. Mandžukić i Jelavić su dva centarfora koji stvaraju prevagu. Igraju u velikim ligama i najveća su prednost Hrvatske. Možda je hendikep što Modrić ne igra u Realu gdje mu fali kontinuitet. Svi ostali su na očekivanom, dosta visokom nivou. Ipak, uz sve to, Hrvati kao reprezentacija nisu protiv Makedonaca imali autoritet igre i zato je teško dati usporedbu s nečim prethodnim, nečim što je odigrano prošle jeseni.

Hrvatski je izbornik Igor Štimac. Izbornik s prefiksom 'uspješni’. Je li vas iznenadio njegov jesenski rezultat?

- Bio sam vrlo dobar sa Slavenom Bilićem i meni se reprezentacija Hrvatske više dopadala u njegovo doba. Bila je bolje organizirana. Štimac je sa svojim izjavama podigao tenziju i napravio podjelu među Hrvatima. Tako sam ja to sa strane doživio.

Ali, Štimac ima 10 bodova iz četiri utakmice i neokrznut je prošao kroz Bruxelles.

- Istina je, ima rezultat. Ali, morate shvatiti da je Belgija pobjedom u Beogradu napravila veliki posao. I Hrvatima i ostalima bit će teško u Beogradu. Način na koji je Belgija došla do pobjede u Beogradu, a ja sam uživo gledao taj susret, pokazao mi je da su oni zaista reprezentacija koju treba znati pobijediti.

Linker
22. rujan 2024 11:27