Varazdin, 070810.Stadion NK Varteks.Prva HNL, 3.kolo.Varteks - Dinamo. Na fotografiji: Ante Rukavina i Miroslav Slepicka.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
KOLOVOĐA CUFRE

Purger Rukavina - na slavlju započeo pjesmu 'Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad'!

U restoranu se okupila cijela momčad i stručni stožer, na čelu s Halilhodžićem. Bio je nazočan i Zdravko Mamić, koji je dočekan ovacijama igrača
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2010. 13:08

Nakon utakmice s Cibalijom, Dinamo se vratio u neka stara vremena, kojih se ponekad s nostalgijom sjećamo. Kompletna momčad i stručni stožer otišli su u poznati zg-restoran Karaku. Nekad su u Karaki vrijeme provodili Velimir Zajec, Zlatko Kranjčar, Marko Mlinarić, Zvjezdan Cvetković... Bilo je to okupljalište dinamovaca, tu se često znalo slaviti i tugovati do jutra. Karaka je bila simbol plave boje, nogometa, druženja, prijateljstva.

U noći s nedjelje na ponedjeljak priča je obnovljena. Inicijator svega bio je kapetan Igor Bišćan. Konačno nasmijani Bišćan koji prije odlaska u Karaku, novinare je počastio - osmijehom! Kad se nasmije kapetan Modrih, onda možete zaključiti kakva dobra atmosfera vlada u plavom domu.

U restoranu se okupila cijela momčad i stručni stožer, na čelu s Vahidom Halilhodžićem. Bio je nazočan i Zdravko Mamić, te glasnogovornik Ado Kožul. Kad se veselo društvo malo zagrijalo, počele su zdravice. Startali su plavi nogometaši koji su počeli skandirati treneru i izvršnom dopredsjedniku.

- Vaha, Vaha, Zdravko, Zdravko! - odzvanjalo je Karakom

Vahid Halilohodžić je zahvalio, otkad je došao, čuje samo skandiranja. Plješću mu i skandiraju tribine, sad je to doživio i od svojih igrača.

- Hvala momci, hvala... Ali nećete mi uskoro skandirati, nećete moći, sad tek kreće žestok rad. Trebat ćemo mnogo raditi jer želimo napraviti velike stvari. Sad se opustite, a onda...

Zdravko Mamić je također održao zdravicu.

- Samo slušajte svog trenera! Sve će biti dobro, sljedeće sezone jurišamo na Ligu prvaka. Napravit ćemo najjači Dinamo u povijesti - u svom stilu je najavio Mamić.

Pričaju sudionici Dinamove veselice da ne pamte takvo zajedništvo, da je noćno nedjeljno okupljanje bilo nešto najljepše što se u Dinamu dogodilo posljednjih godina. A tek je nastao pravi lom kad je krenula pjesma...

- Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad, Maksimir slavi, prvi smo prvi sad...

Inicijator pjesme bio je - Dalmatinac Ante Rukavina! Svi su ustali na noge i žestoko prihvatili Rukavininu pjevačku inicijativu, Dinamove pjesme pjevale su se bez prestanka gotovo sat vremena. Pjevačkim sposobnostima su se posebno isticali Šime Vrsaljko i Arijan Ademi, koji su i inače bili među najboljim zabavljačima. Ipak, jedan dinamovac je bio posebno žestok u slavlju.

- Leandro Cufre je sjajan tip, zabavan i duhovit. Nije dao niti sekunde prekinuti pjesmu i slavlje. Iako ne zna riječi, pjevao je miješajući španjolski, talijanski, hrvatski... Bio je kolovođa - kazao nam je naš izvor iz Karake.

Linker
27. rujan 2024 09:18