Nenad Dugi/Cropix
JURČIĆ ŽELI PUN MAKSIMIR

'Pun stadion nije problem! Problem je kada igrate pred rodbinom i 20 navijača'

Pritisak je u Dinamu uvijek bio gadna stvar, u takvim su utakmicama Modri redovito "izdahnuli". Ipak, Kruno Jurčić ne stvara si alibi, nije povukao momčad iz grada...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. srpanj 2011. 15:08

I među igračima se osjeća “drhtanje”. Mobiteli su užareni, svi traže ulaznice, a istovremeno, na njima je sve. Stadion će biti “upicanjen”, kao što i u klubu kažu, “mi smo svoje učinili, sad je sve na igračima”. Pritisak je u Dinamu uvijek bio gadna stvar, u takvim su utakmicama Modri redovito “izdahnuli”. Sjetite se samo PAOK-a. Ipak, Kruno Jurčić ne stvara si alibi, nije povukao momčad iz grada, već je htio da dečki do kraja udišu zrak euforije i pritiska.

- To smo htjeli, zar ne, pozivali smo ljude na stadion. To smo i dobili, zašto bismo sad sputavali tu euforiju?! Važno je da kontroliramo euforiju u momčadi - rekao je Jurčić, koji ne misli da bi pune tribine i očekivanja mogli biti protivnik njegovim igračima.

Što ako ih tribine ponesu u juriš?

- Da se bar to dogodi, barem neću morati trošiti energiju i tjerati ih u juriš, dodatno ih motivirati - ima trener spreman odgovor.

- Zašto bismo sad to gledali na taj način, pa znate li vi kakav je problem kad na teren istrčiš s Lokomotivom. Gledaš po tribinama, 20 ljudi, jedva i rodbina. To je strašno, a ovo može biti samo prednost.

Valjda se euforija neće nakon Neftčija pretvoriti u depresiju. Jer, imamo dojam da se u Maksimiru više priča o svemu nego o Azerima, o momčadi iz Bakua. Znamo svi onu priču kako “danas svi igraju nogomet” i kako se “nikoga ne smije podcijeniti”.

Linker
24. rujan 2024 07:17