SLABA IZDANJA

Protivnici Dinama i Rijeke: Teški porazi Lyona, Vitorije Guimaraes i Ludogoreca

Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2013. 23:47

Suparnik nogometaša Rijeke u skupini I Europske lige, portugalska Vitoria iz Guimaraesa u susretu je 3. prvenstvenog kola pretrpjela težak 1-4 (1-1) poraz od imenjakinje iz Setubala. Gosti su poveli golom Paula Tavaresa (19-11m), a prije odlaska na odmor izjednačio je Marco Matias (44). No, u nastavku su igrači iz Srtubala još tri puta zatresli mrežu svojih domaćina, a strijelci su bili Javier Cohone (54) i Ramon Cardozo (58, 66).

Vitoria Guimaraes je šesta s četiri boda, a Vitoria Setubal deveta s tri. Sporting, Porto, Rio Ave, Estoril i Braga imaju po šest bodova na vrhu.

Lyon je u 4. kolu francuskog prvenstva pretrpio drugi uzastopni poraz, ovoga pua na gostovanju kod Evian TG-a koji je slavio sa 2-1 (2-0).

Oba gola za domaće postigao je Kevin Berigaud (8, 33), dok je Jordan Ferri (49) početkom nastavka uspio tek smanjiti na konačnih 2-1.

U prošlom je kolu Lyon izgubio sa 0-1 na svom terenu od Reimsa, a tijekom tjedna je izgubio i u uzvratnom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka na gostovanju kod Real Sociedada sa 0-2.

Lyon je ostao na šest bodova, te je trenutačno treći s tri boda manje i utakmicom više od vodećeg Marseillea, dok se Evian TG uspeo na 11. mjesto sa četiri boda.

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini B Europske lige, bugarski nogometni prvak Ludogorec iz Razgrada u 7. je kolu domaćeg prvenstva izgubio na gostovanju u Varni od Černog Mora sa 1-3 (0-1).

Ludogorec je u prvih šest kola primio samo jedan pogodak da bi u Varni njegova obrana "poklekla" čak tri puta. Domaći su poveli sa 3-0, dvostruki je strijelac bio Božilov (21, 54), a na 3-0 povisio je Georgiev (71) da bi Espinho (79) do kraja susreta uspio samo smanjiti na konačnih 3-1.

Ludogorec je vodeči na ljestvici sa 15 bodova, jednim više uz utakmicu više od Litexa i dva uz također utakmicu više od trećeg Boteva, dok je Černo More peto sa 10 bodova.

Dinamo će gostovati kod Ludogoreca u 2. kolu 3. listopada, dok će ove dvije momčadi igrati u Zagrebu u 6. kolu 12. prosinca.

PSV iz Eindhovena u susretu je 5. kola domaćeg prvenstva odigrao 0-0 na svom terenu protiv Cambuura.

PSV je ostao drugi na ljestvici sa 11 bodova, jednim manje i utakmicom više od vodećeg PEC Zwollea.

Dinamo i PSV će igrati 24. listopada u Zagrebu i 7. studenoga u Eindhovenu.

Linker
22. rujan 2024 03:45