Drago Sopta/CROPIX
'SPUSTIMO TENZIJE'

Prosinečki: Imamo rezultat, koncentrirajmo se na travnjak, a ne na politiku!

Na početku stvari nisu izgledale sjajno, ali Hrvatska je sada odigrala nekoliko kvalitetnih, dobrih utakmica. Dižu nam se igrači, i to oni koji su ključni - kaže Žuti
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 22. studeni 2012. 16:14

Iako je od Zagreba udaljen 2.121 kilometar, Robert Prosinečki iz Kayserija uvijek s jednim okom promatra što se zbiva u Hrvatskoj. I u startu će nam udijeliti packu:

- Gledajte, sam ulazak Dinama u Ligu prvaka je velika stvar! Za nešto više od toga, budimo realni, treba i novca, ali i iskustva, ulaganja, kvalitetnih igrača, ako hoćeš i stranaca... A to je nešto što košta 100-tinjak milijuna nečega. Ovo zaista uopće nije loše, a to što gubiš, to je normalno. Uz ovakvu skupinu i neiskusnu momčad, glupo je očekivati išta više. Pa najbolje da Alen sada izađe na travnjak i sam "riješava" europske velikane... Hej, stanimo na zemlju i shvatimo da je ovo neiskusna momčad, kojoj, recimo, ode najbolji igrač Badelj, a mi bismo da ga učas zamijeni Kovačić. Ne ide to tako, bez pojačanja nikako...

Dobro, ali jedan BATE pobijedi Bayern, APOEL zadnje sezone uđe u drugi krug, Celtic ruši Barcelonu... a Dinamo ništa.

- Ma, to su bajke. Navedena su tri, hej, tri primjera. U cijeloj godini. Nemojte me zezati! Uostalom, baš sam gledao Celtic s Barcom. Frajeri imaju 16% posjeda lopte i u okvir upute dva udarca. To se dogodi, ali nije prirodno.

Je li priča o generalima u predvečerje utakmice sa Srbijom u redu?

- Nisam pozvan da Igoru ili bilo kome solim pamet. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, kao što i svatko mora odgovarati za izgovorene riječi ili postupke. Ne govorim ovo iz političkog kuta, već sportskog i nogometnog: moramo pripaziti i ne smijemo dizati tenzije, jer nam one uopće ne idu u prilog. Bavimo se sportom. Imamo rezultat, imamo bodove i koncentrirajmo se na travnjak, kako ne bi izgubili fokus. Trebamo gledati ka Belgiji koja nam je realno najveći suparnik za prvo mjesto u skupini, iako je u laganoj prednosti zbog pobjede u Beogradu.

Kako gledate na prva četiri mjeseca izborništva Igora Štimca?

- Na početku stvari nisu izgledale sjajno, ali smo sada odigrali nekoliko kvalitetnih, dobrih utakmica. Dižu nam se igrači, i to oni koji su ključni za funkcioniranje naše reprezentacije. Raketa igra u životnoj formi, Mandžukić zabija kao na traci, Srna je standardno sjajan, Luka se diže... naravno, tu su i ostali, ali ovo su ipak najbitniji kotačići naše igre, a posljedično i rezultata.

A kakav je Kayserispor? Nakon uvodna dva poraza uslijedile su dvije glatke pobjede i sada remi.

- Sve je odlično, osim toga posljednjeg remija s Gaziantepsporom, koji me grize, jer smo taj nesretni izjednačujući pogodak primili u posljednjim sekundama, u jedinom udarcu prema našim vratima... Inače je zaista sve super, radi se o stabilnom klubu, koji uz Galatasaray ima najljepši stadion, kapacitet 32.000 gledatelja, momčad je vrlo dobra, grad super, po mjeri, malo veći od Zagreba.

Linker
22. rujan 2024 07:39