AFP
POČINJE RAMAZAN

Problemi za Vahu: Igrači mu uskoro neće smjeti jesti i piti od zore do sumraka!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2014. 17:03

Nogometaši Alžira bit će suočeni s velikom kušnjom ako prođu u osminu finala Svjetskoga prvenstva u Brazilu jer ovoga vikenda započinje ramazanski post tijekom kojeg muslimani od zore do zalaska sunca ne smiju ni piti ni jesti.

Ramazanski post jedan je od pet stupova islama, a ove godine započinje u subotu i trajat će do kraja Svjetskog prvenstva. Izbornik Vahid Halilhodžić već je iskazao zabrinutost za svoje igrače ako se budu pridržavali pravila posta u teškim brazilskim uvjetima s nesnosnom vrućinom i vlagom. I u samom Alžiru razvila se polemika, pa list Chourouq donosi izjavu šeika Youssefa Ayadia, jednog od najvećih islamskih autoriteta u zemlji, koji tvrdi da igrači u Brazilu u takvim uvjetima smiju prekršiti pravilo posta. Ipak, na stranicama istog lista drugi vjerski vođa Mohamed Mekerkeb poziva na poštovanje Ramazana bez obzira na uvjete i važnost nogometne utakmice.

Alžirski igrači su duboko religiozni, o čemu svjedoči i molitva zahvale nakon postignutog pogotka protiv Belgije. Alžiru je za plasman u osminu finala dovoljan bod u dvoboju zadnjeg kola H skupine protiv Rusije.

Linker
22. rujan 2024 13:39