SERGIO RUIZ/PRESSINPHOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Sergio Ruiz/pressinphoto/imago Sportfotodienst/profimedia
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Žestoke kritike Barcelonine zvijezde: ‘Španjolski suci ubijaju La Ligu koja ne želi promovirati napadačku igru‘

Bit će zanimljivo vidjeti kako će na ove nimalo ugodne primjedbe reagirati sudačka organizacija
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2023. 13:53

Nogometaši Barcelone novu sezonu La Lige otvorili su s remijem i dvije pobjede, a večeras (21.00) gostuju kod Osasune. Najbolji strijelac Katalonaca Robert Lewandowski upisao je asistenciju protiv Cadiza (2:0) i pogodak na gostovanju kod Villarreala (4:3), a u razgovoru za ‘Eleven Sports‘ se veoma oštro osvrnuo na suđenje u španjolskom prvenstvu.

Zanimljivo je da su te njegove izjave plasirane upravo uoči utakmice u Pamploni, gdje je prošle sezone zaradio crveni karton.

- La Liga nije dovoljno atraktivna u napadačkoj igri. Suci ubijaju ligu. U nekim situacijama dozvoljavaju previše stvari u obrani. Ako ja napravim prekršaj, iznenada postoji drugačije tumačenje, a isto tako i žuti karton, pa nema problema. To nije normalno. La Liga ne želi promovirati napadačku igru – rekao je iskusni poljski centarfor.

Dodao je kako zbog toga španjolsko prvenstvo nije ofenzivno ni atraktivno.

- Španjolski suci ubijaju La Ligu. To je čudno, jer čini se da suci znaju da postoji momčad koja ne želi igrati nogomet, koja glumi, provocira i radi prekršaje – kazao je Lewandowski.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će na ove nimalo ugodne primjedbe napadača Barcelone reagirati sudačka organizacija, odnosno vodstvo španjolskog saveza...

Linker
05. svibanj 2024 11:44