SHAUN BROOKS/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA
BUDUĆNOST VATRENOG

Vijest o Modriću zvuči senzacionalno, ali stvarnost je drugačija. Sve je potvrdila i Realova objava?

U Madridu izgleda čekaju pravi trenutak, čvrsti dogovor je sigurno sklopljen
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. srpanj 2024. 00:46

Luki Modriću je 1. srpnja istekao ugovor s Real Madridom i on je slobodan igrač! Zvuči senzacionalno, ali stvarnost je ipak nešto drugačija. Real je, naime, na svojoj službenoj stranici objavio popis igrača za sezonu 2024./25. Na njemu je Kylian Mbappé, koji je od ponedjeljka i službeno postao član Kraljevskog kluba, na njemu je Endrick, a njemu je i Luka Modrić.

Iako službeno klub nije objavio da je Modrić produljio ugovor, izvjesno je da je njegov ostanak u Realu i u 13. uzastopnoj sezoni već riješena stvar. Vrlo je moguće da je ugovor već potpisan, pa Real čeka pravi trenutak da to objavi, a čak i da nije, čvrsti dogovor je sigurno sklopljen.

image
GLYN KIRK Afp

Modriću je prva sezona bila 2012./13., a hoće li mu 2024./25. biti i posljednja u dresu Blancosa, tko će ga znati. Vjerojatno, ali Modrić zna iznenaditi. Svoj 39. rođendan će 9. rujna 2024. svakako proslaviti kao aktivni član aktualnog prvaka Europe i Španjolske s kojim je dosad već osvojio rekordnih 26 trofeja, koliko ih ima i Nacho, sada već bivši igrač Reala. Ne dođe li do otkazivanja ili prekida sezone, budući da stvarno izgleda nemoguće da u njoj Real neće nešto osvojiti, Modrić će osamostaliti na vrhu ljestvice najtrofejnijih igrača u 122-godišnjoj povijesti najvećeg svjetskog nogometnog kolektiva.

U istom statusu kao i Modrić je i Lucas Vazquez, koji je u ponedjeljak proslavio 33. rođendan. I njemu je istekao ugovor, i on će ga produljiti (ili ga je već produljio). Za četvoricu je era na stadionu Santiago Bernabeu završena, u kadru Carla Ancelottija više nisu Kepa Arrizabalaga, Nacho Fernandez, Toni Kroos i Joselu Mato.

Modrić je trenutačno na odmoru nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj i još nije vrijeme za spektakularnu Realovu objavu produljenja ugovora, no doći će i to na red. Zasad se zna da je za 16. srpnja, dva dana nakon što se u Berlinu odigra finale Europskog prvenstva, zakazano predstavljanje Mbappéa.

Realove pripreme počinju dan ranije, u ponedjeljak, 15. srpnja. Ancelotti, koji je za odmor ovog ljeta izabrao Sjedinjene Američke Države, a uskoro će se u njih i vratiti, okupit će svoju momčad u Valdebebasu. Neće biti kompletna, Jude Bellingham, Mbappé, Eduardo Camavinga, Ferland Mendy, Aurelien Tchouaméni, Antonio Rüdiger, Arda Güler i Dani Carvajal, koji su na Euru ušli u srpanj, igrači su koje ne treba očekivati na startu priprema, kao ni Federica Valverdea, Rodryga, Viniciusa, Edera Militaa i Endricka, koji su dio Copa Americe. Ovisno o datumu ispadanja s dva turnira, Ancelotti i suradnici odlučit će o trajanju njihovih godišnjih odmora te im odrediti kada moraju doći pod njegovu kontrolu. U Madridu će realovci, dio prvotimaca koje će pojačati neki mladići iz druge momčadi Castille, trenirati prvih desetak dana.

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Službene potvrde iz Španjolske još nema, ali dosta tamošnjih novinara očekuje da će novi kapetan Real Madrida od prvog dana krenuti s pripremama. Modrić je s Eura ispao još 24. lipnja, tako da bi mu odmor trajao tri tjedna, no, kažu neki izvori, sve je na njemu. Želi li odmoriti još dodatnih tjedan dana, njegov trener s time ne bi imao problema.

U zrakoplovu koji krajem srpnja leti preko Atlantskog oceana će svakako biti. Tamo će Real odraditi tri utakmice DirecTV Soccer Champions Toura, s Milanom (1. kolovoza), Barcelonom (4. kolovoza) i Chelseajem (7. kolovoza). Datumi su po srednjoeuropskom vremenu, po lokalnom dan ranije.

Prvu službenu natjecateljsku utakmicu u sezoni Real igra 14. kolovoza protiv Atalante, za Europski superkup u Varšavi, dok četiri dana kasnije otvara i prvenstvo, gostovanjem kod Mallorce. S Modrićem u kadru...

Realov aktualni kadar za sezonu 2024./25.

VRATARI

Lunin, Courtois

BRANIČI

Carvajal, Militao, Alaba, Lucas Vazquez, Fran Garcia, Rüdiger, Mendy, Vallejo;

VEZNI

Bellingham, Modrić, Camavinga, Güler, Valverde, Tchouameni, Ceballos;

NAPADAČI

Vinicius, Rodrygo, Brahim Diaz, Mbappe, Endrick.

Linker
02. srpanj 2024 00:49