RONNY HARTMANN Afp
OČAJ U MADRIDU

VIDEO: Pogledajte trenutak koji je prelomio ogled! Ancelotti bijesan: ‘Izmislili su ga, to je jasno!

‘Sve je bilo na pravom putu, a onda se dogodi tako nešto. Ova epizoda naštetila je zabavi...‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. listopad 2022. 20:17

Girona je na Santiago Bernabeuu zaustavila pobjednički niz Real Madrida i izborila podjelu bodova (1:1). Vinicius Junior (70) doveo je Kraljeve u vodstvo, a 10 minuta kasnije uslijedilo je izjednačenje koje je podiglo mnogo prašine. Naime, Christian Stuani (80) zabio je s bijele točke, a u Realu su čvrstog mišljenja da kazneni udarac uopće nije trebalo dosuditi.

image

Vinicius Junior stigao je do šestog ligaškog pogotka

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Nakon ubačaja s desna, lopta je pogodila Marca Asensija u prsa i odbila se u lakat. Mnogi suci znali su zažmiriti na tomu slične situacije, odnosno one u kojima se lopta u ruku odbije od nekog "legalnog" dijela tijela. Uz to, teško se moglo prosuditi je li Asensio uopće igrao rukom, ali snimka pokazuje blagi kontakt.

Iskusni glavni sudac Mario Molero Lopez prvo se nije oglasio, ali nakon kontre Madriđana pozvan je da pregleda VAR snimku, nakon čega dosuđuje kazneni udarac. Stuani je ostao precizan i izborio bod dotad pretposljednjoj momčadi prvenstva. Proslavljeni trener Carlo Ancelotti ljutito je reagirao na događanja.

>>>>> SPORNU SITUACIJU I DOSUĐENI KAZNENI UDARAC POGLEDAJTE OVDJE <<<<<

"Ne volim pričati o suđenju, ali sve je jasno. Penal nije trebao biti dosuđen jer je Asensija lopta pogodila u prsa. Nije uopće dirao loptu rukom, oni su ju izmislili. Iznenađuje me da je ova situacija stigla u važnom trenutku utakmice, sve je bilo na pravom putu, a na kraju nas je taj kazneni udarac skupo stajao i zbog toga imamo dva boda manje na tablici. Ova epizoda naštetila je zabavi", prokomentirao je talijanski stručnjak jasno naglašavajući da se osjeća zakinutim.

image

Marco Asensio skrivio je kazneni udarac

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Sporni slučaj prokomentirao je stručnjak Pérez Burrull, španjolsko ‘oko sokolovo‘. Burrull se uvelike slaže s Ancelottijem.

"Mislim da kontakt nije dovoljan za dosuditi najstrožu kaznu. Lopta prvo pogađa u prsa, a zatim u ruku Asensija. Igrač Real Madrida nema ispruženu ruku i njegova pozicija nije u smjeru gola. Da bi se dosudio kazneni udarac, trebao je postojati veći utjecaj na igru od strane Asensija", iskazao je svoju analizu za radio postaju Marcador.

I španjolska MARCA oplela je po sucima:

"Sjećate li se penala na kakve suci ove sezone nisu htjeli zviždati? Pa, to je to, tako je izgledao čuveni penal koji je olakšao izjednačenje Stuaniju. Asensio je pogođen u ruku pored tijela, bila je to slučajna situacija. Odluka Melera i Iglesiasa Villanueve pokvarila je utakmicu koja je, s druge strane, zasluženo završila remijem", stoji u njihovoj analizi meča.

Ancelotti je, nakon što je ispoljio frustracije, prokomentirao cjelokupni susret.

"Mogli smo igrati i bolje, ali teško je biti na jako visokoj razini u ovom trenutku sezone. Nismo na razini od prošlog tjedna, imali smo određenih problema i ozljede Modrića, Rodryga i Tchouamenija. Igramo mnogo utakmica i osjećamo umor, ovo su teška vremena koja nas nisu u potpunosti pogodila. Vidim da i ostale momčadi pate zbog gustog rasporeda, nitko ne igra spektakularno. Ipak, trenutno imamo sve u svojim rukama", zaključio je trener prvoplasirane momčadi španjolskog prvenstva.

No, prednost nad Barcelonom sada je gotovo pa zanemariva - samo jedan bod više broje Madriđani (32) nad Kataloncima (31).

Linker
18. travanj 2024 06:52