PAU BARRENA Afp
MAJSTORIJA VANJSKOM

VIDEO Nova zvijezda Barçe oduševila čarolijom na prvom treningu: ‘Sličan je Ronaldu‘

Roque će 1. siječnja i službeno postati igrač Barcelone koja ga je Brazilcima platila 40 milijuna eura
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. prosinac 2023. 17:32

Barcelona je navijačima otvorila svoj prvi trening nakon kratke blagdanske stanke, a nazočni na stadionu Johana Cruyffa ostali su impresionirani pogotkom Vitora Roquea.

Najnovije napadačko pojačanje iz Brazila postiglo je i svoj prvi pogodak u trening utakmici, a fanovi nisu skrivali oduševljenje nakon što je bivši član Athletico Paranaensea ušao iza leđa obrane i nakon ubačaja Raphinhe udarcem iz prve vanjskim dijelom kopačke matirao vratara Astralagu.

Roque je nakon treninga potpisivao autograme i fotografirao se s najmlađim navijačima Barce, a u medijskom prostoru odmah su krenuli hvalospjevi na račun buduće zvijezde.

Između ostalih, oglasio se i bivši sportski direktor Athletico Paranaensea Alexandre Mattos koji je 18-godišnjeg napadača usporedio sa slavnim sunarodnjakom Ronaldom.

image
PAU BARRENA Afp

- Vitor Roque dosta sliči Ronaldu Nazariju. Eksplozivan je, ima moć, ima sposobnost zabijanja golova i ima sve potrebne uvjete da bude jedan od najboljih napadača na svijetu. Uvijek je u dobroj poziciji za postizanje pogotka i opasan je zbog svoje brzine. Psihički je vrlo jak i potpuno je spreman igrati za Barcu - rekao je Mattos za RAC1.

image
JOSEP LAGO Afp

‘Pravi‘ Ronaldo igrao je za Barcelonu u sezoni 1996./97. koja mu je bila jedna od najboljih u karijeri, postigao je tada 47 pogodaka u 49 službenih utakmica.

Roque će 1. siječnja i službeno postati igrač Barcelone koja ga je Brazilcima platila 40 milijuna eura. Ugovor mu vrijedi do 2031. godine, a katalonski velikan zaštitio se otkupnom klauzulom u iznosu od 500 milijuna eura.

Linker
17. lipanj 2024 08:01