Athletic Bilbao‘s Spanish forward #07 Alex Berenguer (C) and teammates celebrate at the end of the Spanish league football match between Athletic Club Bilbao and Girona FC at the San Mames stadium in Bilbao on February 19, 2024. (Photo by ANDER GILLENEA/AFP)

 ANDER GILLENEA Afp
FESTIVAL GOLOVA

VIDEO: Girona porazom od Athletic Bilbaa propustila iskoristiti kiks Real Madrida i približiti se vrhu tablice

Girona je mogla slavljem na San Mamesu prepoloviti zaostatak na tri boda, ali nisu uspjeli
Piše: HINAObjavljeno: 19. veljača 2024. 23:21

Nogometaši Girone propustili su smanjiti zaostatak za vodećim Real Madridom, nakon što su u posljednjem susretu 25. kola Primere izgubili na gostovanju kod Athletic Bilbaoa s 2:3.

Nakon što je "Kraljevski klub" remizirao na gostovanju kod Rayo Vallecana odigravši 1:1, Girona je mogla slavljem na San Mamesu prepoloviti zaostatak na tri boda.

Međutim, gosti su upisali drugi uzastopni poraz, produživši niz bez pobjede na tri kola.

Athletic je poveo već u 2. minuti golom Alexa Berenguera, izjednačio je Viktor Cigankov u 49. minuti, no Berenguer je sedam minuta kasnije vratio domaći sastav u novu prednost. Korak bliže pobjedi baskijski sastav je stigao u 60. minuti kada je Inaki Williams zabio i treći gol za 3:1. Tračak nade Gironi vratio je Eric Garcia u 75. minuti smanjivši na 3;2.

Girona je samoj završnici imala dvije lijepe prilika za izjednačenje, ali Artem Dovbyk i Jhon Romero nisu bili precizni.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Bilbao se ovom pobjedom učvrstio na petoj poziciji s 49 bodova, svega dva boda manje od četvrtoplasiranog Atletico Madrida. Vodi Real Madrid sa 62 boda, Girona ima šest bodova manje, a treća je Barcelona s 54 boda.

Linker
27. travanj 2024 16:47