IRINA R HIPOLITO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POČETAK ZA PAMĆENJE

VIDEO: Debi iz snova za Olma! Ušao s klupe, okrenuo utakmicu i zabio za pobjedu Barçe na teškom gostovanju

Bivši igrač Dinama bio je konstanta prijetnja, ubacivao se između linija, razigravao suigrače
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 23:32

U ljeto 2014., s navršenih 16 godina, Dani Olmo stigao je iz Barcelone u Dinamo. Danas, više od deset godina kasnije, nakon avantura u Zagrebu i Leipzigu, Španjolac je zaokružio cijelu priču, upisao premijerni nastup za Barçu i okrunio ga pogotkom za pobjedu. Katalonski klub slavio je na gostovanju kod Rayo Vallecana 2:1 u trećem kolu La Lige, stigavši do devetog boda u novoj sezoni, a ključnu ulogu odigrao je Olmo.

Koliko je ovo gostovanje teško za Barcelonu, najbolje pokazuje podatak da su se s tog stadiona u prethodna tri navrata vraćali "praznih džepova" - s remijem i dva poraza.

image

Dani Olmo

JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Unai López doveo je domaćina u vodstvo pogotkom u devetoj minuti, ali situacija na terenu drastično se počela mijenjati početkom drugog poluvremena. Upravo tada, u 46. minuti, na teren je stupio španjolski reprezentativac i počeo stvarati glavobolje obrani Rayo Vallecana.

Bivši igrač Dinama bio je konstanta prijetnja, ubacivao se između linija, razigravao suigrače, a u 58. minuti skoro je zabio spektakularan pogodak, ali njegov udarac s 30-ak metara odsjeo je na gredi. Međutim, Barcelona je izjednačila dvije minute kasnije preko Pedrija, a u 82. je uslijedio potpuni preokret.

Olmo se našao u srcu kaznenog prostora, dobio je loptu od Yamala, a zatim ljevicom opalio u suprotni, donji kut. Bio je to povod za veliko slavlje gostujućih igrača, koji imaju maksimalan učinak nakon prve tri utakmice u prvenstvu.

Pogodak Olma pogledajte OVDJE.

image

Lamine Yamal i Dani Olmo

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Linker
05. rujan 2024 10:56