JOSE JORDAN Afp
POGLEDAJTE SITUACIJU

VIDEO: Barcelona srušila Villareal i izazvala bijes u Španjolskoj! ‘Čisti penal! Presjekao je loptu...‘

Nije to bila rubna zgoda gdje suci mogu imati različite kriterije nego baš crno-bijela
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 27. studeni 2021. 23:17

Barcelona je svladala Villarreal 3:1 na gostovanju u utakmici 15. kola La Lige. Prvi put ove sezone povezala je dvije pobjede u prvenstvu i sa 23 boda probila se na sedmo mjesto na tablici. Susret je riješen u završnici, ključan je bio gol Memphisa Depaya iz kontre, nakon pogreške domaće obrane. Kad je najlošije stajala na terenu Barca je bljesnula i slavila…

U prvom dijelu Katalonci su igrački bili bolji, ali imali su golemu sudačku pomoć. Teško je shvatiti što su učinili Soto Grado i pogotovo VAR Montero Munuera već u petoj minuti susreta. Odbili su primijeniti pravila nogometne igre. Villarrealu nisu dali stopostotni kazneni udarac. I što je zanimljivo, sudački eksperti koji su utakmicu gledali na televiziji jasno su to rekli. Pa kako onda isto nije vidio VAR?

Što se zbilo? Eric Garcia je pogriješio i predao loptu Danjumi koji se namješta, puca, a Pique u padu rukom blokira šut. Možda to Soto Grado nije uočio, međutim VAR?

VIDEO SPORNE SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE.

- Čisti jedanaesterac. Presjekao je loptu koja je išla u gol. Ne razumijem da to nije pregledao VAR - prokomentirao je Perez Burull, nekad poznati sudac, sada komentator Marce.

- Jasan je "penal", Pique spušta ruku. Lopta pogađa njegovu desnu ruku, a ne onu s kojim se pridržavao, što je bila lijeva - konstatirao je za As Iturralde Gonzalez, također nekad istaknuti arbitar. Neki drugi su govorili kako nema čovjeka u svemiru koji nije vidio da je to kazneni udarac, osim suca i VAR-a.

Toliko pišemo o toj situaciji jer to nije bila rubna zgoda gdje suci mogu imati različite kriterije nego crno-bijela u kojoj nije smjelo biti prostora za slobodno tumačenje.

Barcelona je, dakle, ušla kvalitetnije u susret. Osim te šanse Danjume. U trećoj minuti Rulli je udarac Abdea glavom skrenuo u gredu, nešto kasnije Gavi je pogodio vratnicu, a Depay pucao kraj gola… U 19. minuti u novoj prilici našao se Depay. Do završetka prvog dijela Villarreal se ustabilio, gotovo poravnao posjed lopte i imao priliku nakon kornera kad je glavom pucao Pau Torres.

Početkom nastavka Barca je povela, zabio je Frenkie de Jong u 48. minuti. Prvo je pucao Depay, njemu je golman obranio. Dugo je VAR vukao crtu je li bilo zaleđe Depaya, valjda je za koji milimetar kazao - nije. No, Žuta podmornica, koja nije ni sjena momčadi od prošle sezone, potom je ipak počela igrati. U 76. minuti Samuel Chukwueze je pobjegao i na pas Danjume poravnao. Imali su domaćini prilike za pobjedu - Trigueros, Gomez, Danjuma…. Bila je još jedna situacija kad su tražili jedanesterac, ali ta sporna iako je Garcia držao Albiola, da bi Barca ipak dobila. Ter Stegen je ispucao loptu u 88. minuti, Estupinan je stupidno reagirao i glavom odbio napadaču loptu u trk, Albiol se poskliznuo, a Depay je izašao sam pred vratara, obišao ga pa onda kroz noge Estupinianu zabio za 2:1. U sudačkoj nadoknadi Coutinho je izborio kazneni udarac i postavio konačnih 3:1.

Hrvati igraju u nedjelju i ponedjeljak. Na Bernabeu je navečer derbi Real Madrida i Seville, dvoboj Luka Modrića i Ivana Rakitića, u koji domaćin ulazi sa ulazi kao vodeći na tablici sa 30, a gost treći sa 28 bodova u 13 odigranih utakmica. Prije toga od 18.30 Atletico Madrid Šime Vrsaljka gostuje kod Cadiza. Tek u ponedjeljak na teren će Osasune Ante Budimira, na svojem stadionu dočekuje Elche.

Linker
03. srpanj 2024 12:00