Yannick Carrasco zabio je za pobjedu Atletica

 GABRIEL BOUYS Afp
MINIMALNA POBJEDA

VIDEO: Atletico dobio Real u gradskom derbiju i stigao na korak do Lige prvaka, asistencija Budimira

Domaći na Wandi Metropolitano uoči utakmice nisu napravili špalir u čast Realovom naslovu.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. svibanj 2022. 23:14

Atletico je prvi put na Wanda Metropolitanu pobijedio Real Madrid u prvenstvu. Sedam godina proteklo je od zadnjeg slavlje ekipe trenera Diega Simeonea na domaćem terenu na Vicente Calderonu, a šest ukupno od posljednje "trice" s Kraljevskim klubom.

Jedini gol zabio je Belgijac Yannick Carrasco s bijele točke u 40. minuti. Prekršaj je napravio Vallejo na Cunhi. Nije to bio klasičan kazneni udarac jer obrambeni igrač Reala tijelom je regularno ušao u napadača koji se našao između njega i Militaa, a potom, kad je već bio u padu stao mu je stopalo. Sudačke ekspert Marce Perez Burrull kaže da "penala" nije bilo. Soto Grado svirao ga je na sugestiju VAR-a.

>>> POGODAK CARRASCA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Atletico je imao veliki motiv jer bori se za Ligu prvaka i s ova tri boda probio se na četvrto mjesto sa 64 boda u 35 kola. Bolje je krenuo u susret, a i kasnije je imao više šansi, pogotovo izglednu Carrasco koji je pogodio vratnicu. Iako je i Real napravio dvije prilike, osobito dobru Luka Jović kojem je obranio Jan Oblak, službeno proglašen igračem susreta. Trener Bijelih Carlo Ancelotti postavio je šarenu momčad. Karim Benzema je cijeli susret ostao na klupi, a Luka Modrić ušao je na teren u 68. minuti umjesto Kroosa.

Šime Vrsaljko igrao je čitav dvoboj za domaćina, statistički imao je šest oduzetih lopti, jednu otklonjenu opasnost, dobio je šest od šesnaest duela, uputio je dva centaršuta koji nisu došli na željeni cilj, a u dva navrata je predbriblan... Real je od ranije prvak, no gradski derbi uvijek pobuđuje emocije.

Ante Budimir odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu za Osasunu, ali stao je njegov niz golova na šest susreta zaredom. Momčad iz Pamplone odigrala je 1:1 na gostovanju kod Espanyola. Strijelac za njih bio je Kike Barja, a Budimir je bio asistent. Za domaćine je izjednačio Melamed.

Osasuna je deveta na ljestvici nakon 35 kola, ima četiri boda manje od osmog Athletica. Espanyol je na trinaestoj poziciji. Budimir je imao četiri udarca, od toga dva u okvir, a promašio je jednu dobru šansu. Osvojio je 12 od 16 duela, podijelio je nekoliko odličnih pasova. Igrao je cijeli susret. Ostao je na osam pogodaka u La Ligi.

Linker
29. travanj 2024 00:26