Karim Benzema
 JAVIER SORIANO Afp
RATNIČKI DERBI U MADRIDU

Veliki povratak Reala u gradskom derbiju! Modrić i društvo ostali u borbi za naslov, junak - Benzema!

Atletico je ostavio bolji dojam, bio bliži pobjedi, ali nije znao ‘ubiti‘ utakmicu drugim pogotkom
Piše: T. Juranović/JLObjavljeno: 07. ožujak 2021. 18:19

Karim Benzema je pogotkom u 88. minuti gradskog derbija spasio bod Realu i zadržao svoju momčad u borbi za La Ligu. Spustio se Francuz kroz obruč suparničkih igrača, izmijenio dodavanje s Casemirom i elegantno pogodio nebranjenu mrežu za 1:1. Atletico je ostavio bolji dojam, bio bliži pobjedi, ali nije znao na vrijeme “ubiti” utakmicu drugim pogotkom…

image
JAVIER SORIANO Afp

Marcos Llorente zamijenio je prije dvije godine dres ‘kraljevskog kluba’ za crveno-bijelu zastavu gradskog rivala, a sezonu kasnije u istom je madridskom azilu završio i odbačeni Barcin as Luis Suarez. Otpisani kao tehnološki višak, ili jednostavno igrači preskupi za održavanje, njih dvojica u nedjelju su 80 minuta vodili Atletico Madrid prema naslovu španjolskog prvaka, prvom naslovu nakon 2014. I dalje su lideri, no sve češće pokazuju da su ranjivi. Čeka nas vrlo uzbudljiva završnica kampanje.

image
Luis Suarez
JAVIER SORIANO Afp

Ako su prvi madridski derbi sezone u prosincu riješili Luka Modrić i Toni Kroos, sakrivši loptu suparničkim veznim igračima, nedjeljni uzvrat glatko su u prvom poluvremenu dobili Llorente, Koke i Lemar. Ostavili su Realove veznjake bez lopte i kisika, igrali su u visokom ritmu, a posebno je imponirao 26-godišnji Llorente. U 14. minuti on je na centru bio prebrz za Nacha da bi u nastavku akcije krupnim korakom zagrabio prema kaznenom prostoru te na koncu podvalio savršeno dodavanje utrčalom Suarezu. Urugvajac je majstorski pričekao da Courtois izabere stranu prije nego što mu je vanjskim dijelom kopačke smjestio loptu iza leđa za 1-0.

Do sredine veljače ravan šampionski autoput pretvorio se iznenada u “off road” izazov za “colchonerose”. Prosuli su pet bodova u dvije utakmice s Levanteom te pozvali Real i Barcelonu da se uključe u utrku za naslov. Onda su se prošlog vikenda Simeoneovi nogometaši konsolidirali i donijeli bodove s gostovanja u Villarrealu, tako da su “madrileno” dočekali s lijepom prednošću na vrhu tablice.

image
JAVIER SORIANO Afp

U prijevodu, nisu morali srljati po bodove, ali su svejedno od prve minute žestoko krenuli. Atletico je u prvom dijelu dvoboja bio za koplje bolji suparnik i uz malo kombinatorike i mirnoće u završnici mogao je lako na odmor s većom prednošću. Možda bi tako i bilo da Simeone nije na klupi ostavio Felixa i na teren poslao “ratnika” Correu, koji u završnici jednostavno nema mirnoće i klase za velika djela. Momčad je morala voziti na Suarezov golgeterski benzin, a Simeoneova je sreća da veteran nema problema s takvim planom. Dogurao je već do 17. gola ove sezone, sa dva pogotka manje od Messija trenutačno je drugi strijelac La Lige.

image
Modrić protiv Atletica
SOFASCORE
Statistike: Sofascore

U nastavku utakmice Carrasco i Suarez propustili sun a vrijeme zatvoriti utakmicu. Točnije, rampu im je spustio izvrsni Thibaut Courtois koji je obranio neke zahtjevne udarce kada je bilo logično očekivati loptu u mreži. Zinedine Zidane je znao da će sukladno starom pravilu zbog toga dočekati svojih pet minuta u domaćem kaznenom prostoru. I dočekao ih je u finišu derbija kada je Mendy ukrao loptu na lijevom boku i poslao savršenu dijagonalu utrčalom Karimu Benzemi, no sada je svjetsku vratarsku klasu dokazivao Jan Oblak.

Obranio je Benzemin zicer, nakon toga i ponovljeni pokušaj Realova napadača, a minute poslije zaokružio je priču hat-trickom velikih obrana kada je pročitao Kroosovu namjeru iz slobodnog udarca. Kada se činilo da je Oblak ostavio Atletico iznad vode, na šampionskom kursu, pojavio se Benzema i vratio stvari na početak…


Sedam golova u uzbudljivom okršaju Celte i Huesce

U ranije odigranom susreu Celta Vigo je na gostovanju pobijedila Huescu sa 4:3.

Bola je to "luda" utakmica sa sedam golova i nizom preokreta. Gosti su poveli 1-0, potom je Huesca okrenula rezultat u svoju korist povevši 2-1. Celta je uzvratila s dva gola za vodstvo 3-2, domaćin je potom izjednačio na 3-3, da bi Celta četvrti golom osigurala pobjedu.

Za Celtu su zabili Santi Mina (5), Nolito (37), Hugo Mallo (52) i Fran Beltran (76), a za domaći sastav Siovas (14) i Rafa Mir (16), David Ferreiro (74).

Atletico vodi sa 59 bodova, Barcelona ima 56, a Real Madrid 54 boda.

Celta je ovom pobjedom skočila na osmo mjesto sa 33 boda, dok je Huesca na posljednjem 20. mjestu sa 20 bodova, četiri manje od zone spasa.

Linker
27. rujan 2024 16:59