ANDER GILLENEA Afp
HOĆE LI USPJETI?

Vatreni svoj klub uvodi u povijest, a donedavno su mislili da je ovo nemoguće

‘Ovo je njegova sezona. Radi kao sad, a nikada ne razočara kada su u pitanju golovi‘
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2024. 14:28

Ante Budimir nastavlja sa svojom najboljom sezonom u karijeri. Hrvatski napadač postigao je u subotu gol u gostujućoj pobjedi svoje Osasune nad Almerijom (3:0) i tako sustigao Judea Bellinghama na vrhu liste strijelaca La Lige. Obojica su do sada postigli po 16 golova, a Englez ipak drži prvu poziciju jer ima više asistencija - tri u odnosu na dvije hrvatskog nogometaša.

Činjenica da je jedan nogometaš Osasune u borbi za naslov najboljeg strijelca španjolskog prvenstva već je duže u fokusu tamošnjih, ali i europskih medija, a Diario de Navarra piše kako bi Budimir mogao napraviti ono što su u Osasuni smatrali da je nemoguće - osvojiti Pichichi trofej namijenjen najboljem golgeteru La Lige.

‘Da, moguće je da Osasunin igrač osvoji ovaj trofej što bi bilo prvi put u povijesti kluba da se to dogodi. Budimir nije imao nikakvih problema nastaviti s postizanjem golova bez obzira na to što se tek vratio nakon ozljede‘, napisali su u španjolskom mediju te dodali kako je u opasnosti klupski rekord po broju golova u jednoj sezoni. Njega drži Julián Vergara koji je daleke 1935./36. postigao 21 gol.

image

Ante Budimir ima 16 golova u La Ligi

CORDON PRESS/DDP USA/PROFIMEDIA

‘Ovo je Budimirova sezona. Radi kao sad, a nikada ne razočara kada su u pitanju golovi. Nisu mu važni protivnici, ne može ga zaustaviti ni maska koju nosi. Budimir namiriše gol iako je miljama udaljen, a jučer je iskoristio grešku obrane tako što je počeo trčati prije svojeg čuvara, prije došao do lopte te mirno zabio‘, piše Diario de Navarra.

Ova pobjeda je Osasunu digla na deveto mjesto La Lige, a Budimir je nakon susreta isijavao zadovoljstvom.

- Uistinu uživam na terenu. Ovo je važna pobjeda za nas, dala nam je snage za nastavak borbe za što bolje pozicije - rekao je Budimir nakon utakmice.

Linker
31. ožujak 2024 14:32