PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
DRAMA U ŠPANJOLSKOJ

Težak kiks Real Madrida! Zidane sa dosad neviđenim sastavom izgubio važne bodove u borbi za naslov

Nogometaši Getafea i Real Madrida remizirali su 33. kolu, dok je vodeći Atletico slavio sa čak 5:0!
Piše: D. Antolić/SNObjavljeno: 18. travanj 2021. 22:58

Getafe je odigrao odličnu utakmicu i može žaliti što nije svladao Real Madrid (0:0) u susretu 31. kola. Kraljevski klub ostao je u predgrađu španjolske prijestolnice bez dva boda u borbi za naslov prvaka i sada mu je Atletico pobjegao za tri. Getafe je igrao hrabro i ambiciozno. U svakom poluvremenu u nekoliko situacija prijetio je vratima Courtoisa. Jaime Mata se našao u dvije prave prilike u prvom dijelu, jednom je od toga pogodio vratnicu pucavši glavom. Enes Unal je zamalo šutirao kraj vrata.

Njihova je igra bila dinamična i problematična za Real, koji je nastupio bitno oslabljen s Modrićem i Iscom kao zadnjim veznima, a bez Casemira, Kroosa, Valverdea, čak i Nacha, dok je Benzema ušao tek u 65. minuti.

Zidane je izveo postavu: Courtois; Marcelo, Chust, Militao; Odriozola; Isco, Modrić; Vinicius, Asensio, Rodrygo; Mariano.

Kraljevski klub čak je i zabio u ranoj fazi susret, no Mariano Diaz je bio u malom zaleđu, a do kraja prvog dijela jedino je još Vinicius zaprijetio šutom glavom. U nastavku je opasan bio samo Getafe preko Mate, Angela i Maksimovića. Modrić je igrao svih 90 minuta, puno je trčao i radio, no nije bilo lako povezati igru njegove ekipe. Luka je još jednom pokazao da je čovjek za sve uloge, i za frak i za blato, ali i da ne može sam. Pucao je u sudačkoj nadoknadi ljevicom sa 17 metara preko grede.

image
Modrićev učinak protiv Getafea
Sofascore

Uvid u Modrićevu statistiku omogućio je: SofaScore

Atletico je sačuvao čelno mjesto neočekivanom golijadom u utakmici s Eibarom (5:0). Momčad Diega Simeonea mučila se do završnice prvog dijela, a potom je toliko dominirala da gosti nisu uputili nijedan udarac niti prema vratima, kamoli u okvir. Seriju pogodaka započeo je Angel Correa s dva, a u nastavku pridodali su se Yannick Carrasco te s još dva Marcos Llorente. Iako nisu imali ni Luisa Suareza niti Joaa Felixa, Colchonerosi su bili vrlo efikasni. Hrvati Ivo Grbić i Šime Vrsaljko to su promatrali s klupe.

Atleticu se baš otvorilo jer u zadnjih pet utakmica zabio je samo dva gola i djelovao sterilno. Još 29. rujna doma je svladao Granadu 6:1 i od tada nije dao pet komada u nijednom od natjecanja.

- Loše sam se osjećao zbog prilika koje sam propustio u prethodnim susretima, ali sada sam sretan. Golema je radost dobiti utakmicu ovakvom igrom i tolikom lakoćom. Atletico nije navikao na to, navikli smo na patnju. I ova je utakmica do gola bila prilično otvorena, ali potom je sve otišlo na našu stranu - kazao je Argentinac Correa.

Veliku pobjedu izborila je Sevilla na Anoeti, a sva tri pogotka pala su za 24 minute. Domaćini su vodili pogotkom Carlosa Fernandeza iz pete minute, ali brzo se dogodio preokret. U 22. je poravnao Fernando, a u 24. En-Nesyri donio je važne bodove gostima. To je za Sevillu već peta pobjeda u zadnjih šest utakmica te iz prikrajka vreba vodeće momčadi. Ivan Rakitić ovaj put nije igrao u prvoj postavi, ušao je u 66. minuti umjesto Susa. U tom razdoblju imao je jedan centaršut, dva uspješna driblinga, osvojio je tri od četiri duela. Nije pucao po vratima.

Villarreal je nakon Dinama razmontirao u gostima Levante 5:1. Osasuna se već vrti oko sredine tablice. Na svojem je terenu svladala Elche 2:0, Prvi je gol bio djelo Kikea Barje, a drugi autogol Diega Gonzalesa. Ante Budimir igrao je u startnoj postavi Osasune i na terenu je boravio do 81. minute. Ostao je bez udarca na gol, dobio je osam od 12 duela, statistika mu bilježi jedno ključno dodavanje, ali i da je čak triput otklonio opasnost od svojih vrata.

REZULTATI:

Real Sociedad - Sevilla 1-2 (Fernandez 5 / Fernando 22, En Nesyri 24)
Osasuna - Elche 2-0 (Barja 38, Gonzalez 68-ag)
Atletico Madrid - Eibar 5-0 (Correa 42, 44, Carrasco 49, Llorente 53, 68)
Alaves - Huesca 1-0 (battaglia 85)
Real Betis - Valencia 2-2 (Fekir 13, Canales 43 / Guedes 23, Soler 61-11m)
Cadiz - Celta Vigo 0-0
Getafe - Real Madrid 0-0
Levante - Villarreal 1-5 (Malsa 21 / Postigo 9-ag, Moreno 13, Chukwueze 63, 75, Vezo 72-ag)

U srijedu:
Athletic Bilbao - Valladolid

U četvrtak:
Barcelona - Granada

Linker
17. svibanj 2024 17:41