Predsjednik Reala Florentino Perez

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
‘PAKT O NENAPADANJU‘

Tektonske promjene u španjolskom nogometu - Real i Atletico ruše dogovor star više od 30 godina!?

Dva kluba odavno imaju dogovor po kojem jedan drugome neće uzimati igrače iz mladih kategorija kluba
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2022. 19:26

Španjolski nogomet mogao bi doživjeti velike promjene sljedećih dana. Naime, tamošnji mediji pišu kako je ugrožen takozvani 'pakt o nenapadanju' kojeg odavno između sebe imaju madridski klubovi Real i Atletico.

Taj 'pakt' je na snazi duže od 30 godina, a riječ je o tome da su se čelnici klubova dogovorili da neće ulaziti u krađu talenata iz drugog kluba i to se stvarno nije događalo. Bilo je situacija u kojima su se Real i Atletico borili za iste igrače te jedni drugima dizali cijene koje su plaćali za pojedine igrače, ali nije bilo miješanja u rad mladih kategorija, odnosno dovođenja nadarenih mladih nogometaša iz drugih klubova.

image

Čelnici Atletica i Reala bi mogli srušiti 'pakt o nenapadanju'

GABRIEL BOUYS Afp

I tu su se događali izuzetci pa je Pablo Barrios kao 14-godišnjak 2017. prešao iz Reala u Atletico, a Adrian Baroa je s 12 godina pristupio Realu iako je ranije bio član Atletica. No, oko prelaska ta dva igrača suglasno je bilo tadašnje vodstvo oba kluba.

Sada bi se to moglo promijeniti. Španjolski mediji ističu kako nije jasno koji je povod za rušenje ovog dogovora, ali ističu da bi se sljedećih dana trebao održati sastanak po tom pitanju.

Linker
28. travanj 2024 08:47