Florentino Perez, predsjednik Real Madrida

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
KAKVA ĆE TO ‘BOMBA‘ BITI

Španjolci otkrivaju: Real sprema spektakularan transfer težak 180 milijuna eura, ali mora pričekati 2024.

Klupsko vodstvo marljivo priprema buduće poteze na formiranju rostera za sezone koje dolaze poteze
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. siječanj 2023. 16:19

Real Madrid prolazi kroz krizno razdoblje nakon Svjetskog prvenstva u Kataru koje je ostavilo posljedice na momčadi. Dio igrača je izvan forme, među njima i hrvatski veznjak Luka Modrić koji se nije našao na popisu kandidata za ogled Kupa kralja s Villarrealom.

Uvjereni su u Realu da će se uskoro vratiti na pobjedničku stazu, a za to vrijeme klupsko vodstvo marljivo priprema buduće poteze na formiranju rostera za sezone koje dolaze. Jer, trebat će polako nadomjestiti veterane poput Modrića, Karima Benzeme, Tonija Kroosa...

Španjolski sportski dnevnik As izvijestio je kako kraljevski klub namjerava dovesti norveškog napadača Erlinga Haalanda iz Manchester Cityja i to već u ljeto 2024. godine.

image
OLI SCARFF Afp

Tada će postati aktivna otkupna klauzula u njegovom ugovoru s Građanima za koje je od početka sezone zabio 27 golova u 24 utakmice u svim natjecanjima.

Stasiti 22-godišnji Norvežanin bio je na Realovoj meti i prošlog ljeta, no Florentino Perez i suradnici tada su pokušavali dovesti Kyliana Mbappéa iz Paris Saint-Germaina.

Ta je misija neslavno propala jer je francuski napadač odlučio ostati na Parku prinčeva, pa se sad Real definitivno okrenuo Haalandu, barem tako tvrdi As.

image
GLYN KIRK Afp

Haaland bi za godinu i pol trebao biti dostupan ako netko ponudi 180 milijuna eura, što za Real ne bi trebao biti problem.

Prvom napadaču Benzemi ugovor istječe na kraju sezone, no očekuje se da će produljiti. Na ljeto 2024. imat će 36 godina i tada bi ga zamijenio Norvežanin kojem bi potporu pružao mladi Brazilac Endrick. Njegov je dolazak dogovoren za taj termin, s obzirom na to da će tada napuniti 18 godina i steći uvjete za prijelaz u Europu.

Linker
05. listopad 2024 18:33