GIUSEPPE CACACE Afp
ANCELOTTI UOČI OGLEDA

Real više nema pravo na ‘kiks‘: ‘Moramo pritisnuti Barcu. Modrić? Rekao mi je što želi, ispunit ću to...‘

Real Madrid osam je bodova iza katalonskog velikana uoči ogleda s Budimirom i suigračima
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. veljača 2023. 08:38

U nastavku 22. kola španjolskog prvenstva Real Madrid u subotu (21:00) gostuje kod Ante Budimira i Osasune. Kraljevi su osam bodova iza prvoplasirane Barcelone i više nemaju pravo na pogrešku, a trener Carlo Ancelotti najavio je da će ih u tom pohodu Luka Modrić predvoditi kao starter u veznoj liniji.

- Razgovarao sam s Modrićem, rekao mi je da želi startati protiv Osasune i više igrati, tako da će biti prvotimac - poručio je talijanski stručnjak.

Hrvatski kapetan nakon Svjetskog prvenstva na momente je ispadao iz prvog plana zbog partija ispod svoje razine, a na njegovom mjestu češće je počeo igrati Dani Ceballos, dok je i Edouard Camavinga nerijetko čovjek od Ancelottijeva povjerenja.

Kritike na Modrića bile su nešto glasnije posljednjih tjedana, ali ‘Maestro‘ je ipak od prve minute dobio priliku u obje utakmice nedavno završenog Svjetskog klupskog prvenstva. Odradio je dobar posao, pa su tamošnji mediji zaključili da je "veza Modrić-Kroos nedodirljiva".

U posljednjoj ligaškoj utakmici ušao je u 68. minuti umjesto Ceballosa i prekrasnim pogotkom s ruba 16-erca zaključio visoku 4:0 pobjedu Kraljeva nad Elcheom. Sjajan gol ponovno ga je vratio na medijske naslovnice i izazvao lavinu oduševljenja.

Ancelotti je rekao da Karim Benzema neće zaigrati protiv Osasune zbog umora, a Toni Kroos zbog bolesti. Dobra vijest za Madriđane je da su se oporavili Thibaut Courtois i Eden Hazard.

- U dobroj smo formi, ali morat ćemo se čvrsto postaviti jer bit će to komplicirana utakmica. Cilj je nastaviti vršiti pritisak na Barcelonu, znate da je raspored vrlo zahtjevan i da moramo biti dobri u svakom trenutku - rekao je Ancelotti na presici.

Real već u utorak kreće u novi izazov. Na Santiago Bernabeu dolazi Liverpool u sklopu osmine finala Lige prvaka.

Linker
24. svibanj 2024 23:37