Luka Modrić

 THOMAS COEX Afp
PREDNOST I DALJE VELIKA

Real Madrid se novom pobjedom približio vodećoj Barceloni, Ancelotti ubacio Modrića u samoj završnici

Vodeća Barcelona ima 73 boda i utakmicu manje koju će odigrati u nedjelju protiv Atletico Madrida
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. travanj 2023. 23:10

Real Madrid je obavio očekivano i uljepšao subotnju večer svojim navijačima novom pobjedom. Na Santiago Bernabeuu je pred 60.386 gledatelja pala Celta Vigo, kraljevski klub upisao je tri boda rezultatom 2:0.

Susret je protekao u dominaciji Reala koji je bio konkretnija i opasnija momčad. Poveli su Madriđani u 42. minuti preko Marca Asensija kojem je asistirao Vinicius Junior, da bi već u 48. Eder Militao povećao prednost odličnim udarcem glavom nakon asistencije Asensija iz kornera.

Luka Modrić je veći dio utakmice promatrao s klupe nakon što je protiv Chelseaja u Ligi prvaka odigrao cijeli susret, a u igru je ušao u 81. minuti umjesto Danija Ceballosa.

image

Marco Asensio

THOMAS COEX Afp

Osasuna je u Pamploni nadvisila Real Betis rezultatom 3:2 u subotnjoj utakmici 30. kola španjolskog prvenstva, te se barem privremeno popela na osmo mjesto ljestvice La Lige. Važnu ulogu u trijumfu baskijske momčadi imao je i hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir koji je postigao prva dva pogotka.

Budimir je svoj prvi gol zabio već u 6. minuti, a drugi je uslijedio u 11. minuti. U oba navrata asistirao mu je Kike Barja.

Kod prvog pogotka Budimir je odlično utrčao u prostor, izbjegao zaleđe i poentirao sa šest metara. Drugi pogodak stigao je nakon Barjinog ubačaja na peterac, gdje je stasiti hrvatski napadač glavom usmjerio loptu u mrežu.

Budimiru je tako stigao do brojke od četiri prvenstva pogotka u aktualnoj sezoni. Zanimljivo je da je prijašnja dva gola zabio u dvije utakmice protiv Espanyola, od kojih je jedna završila pobjedom Osasune 1:0, a druga remijem (1:1).

Na izlasku iz igre u 81. minuti 31-godišnji je Budimir s terena ispraćen velikim pljeskom i ovacijama domaćih navijača.

image

Ante Budimir

CESAR MANSO Afp

- Bila je to živahna utakmica i iznad svega super važna pobjeda. S osvojenim 41 bodom smo praktički osigurali status osam kola prije kraja - rekao je trener Osasune Jagoba Arrasate.

A u nedjelju će se u derbiju La Lige sastati Barcelona i Atletico Madrid.

- Podigli su se na spektakularan način, jako su opasni. Simeone puno emitira s klupe. Obitelj su. Atletico može sve. Imaju dobar pritisak, dobar srednji blok, a u tranziciji su brzi, s igračima koji su vrlo dobri u obrani – rekao je Barcelonin trener Xavi Hernandez.

Linker
02. lipanj 2024 21:26