ALEX NICODIM/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
DIV KREĆE U OFENZIVU

Procurio pakleni plan s pet velikih transfera! Brozović u kombinaciji s Haalandom, spominje se i Olmo...

Hrvatski reprezentativac osvanuo je na naslovnici Mundo Deportiva i nalazi se u uglednom društvu
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2022. 13:32

Barcelona ne odustaje od ideje da na ljeto dovede Marcela Brozovića na Camp Nou. O tome se priča već neko vrijeme, a Mundo Deportivo na današnjoj naslovici ima Brozovića kao dio velikog plana Katalonaca o pet pojačanja koje bi doveli ovog ljeta.

Središnji dio priče je Eric Haaland koji bi trebao biti završni dio napadačke slagalice Xavija Hernandeza. Ove zime su došli Ferran Torres, Adama Traore i Pierre-Emerick Aubameyang, a s Haalandom bi Barcelona potpuno rekonstruirala svoj napad uoči sljedeće sezone. Isto tako bi mladi Norvežanin, za kojeg Borussiji iz Dortmunda treba platiti 75 milijuna eura, bio odgovor Realu koji je izgleda sve dogovorio s Kylianom Mbappeom.

Ostatak pojačanja bi se sastojao od igrača kojima na ljeto istječe ugovor, a tu je Brozović podcrtan kao prvi izbor u veznom redu. Mundo Deportivo tvrdi kako je Barcelona Brozoviću ponudila veću plaću nego to može Inter napraviti te da postoji mogućnost da hrvatski reprezentativac preseli na Camp Nou. Uz Brozovića, meta u veznom redu je i Frank Kessie iz Milana kojem također istječe ugovor.

image

Naslovnica Mundo Deportiva

U kontekstu dolazaka opet se pojavljuje ime Danija Olma za kojeg Mundo Deportivo ističe da je Barcelona dugo zainteresirana za njega, ali da je transfer ipak malo izgledan s obzirom na to da su u klub stigli Torres i Traore te da bivši Dinamovac na ljeto nije slobodan igrač. S obzirom na to da su Katalonci u teškoj financijskoj situaciji, onda im je fokus ipak stavljen na slobodne igrače. No, od Olma Xavi nije još odustao.

Što se tiče ostalih pozicija, Mundo Deportivo ističe kako Barcelona želi dovesti desnog beka, stopera i lijevog beka. Na desnom beku je favorit Cesar Azpilicueta, a u konkurenciji je i Noussair Mazraoui iz Ajaxa. Obojici istječe ugovor, a Xavi bi svakako želio zaoštriti konkurenciju na toj poziciji bez obzira na povratak Danija Alvesa.

Za poziciji stopera je dugo glavni favorit bio Antonio Rudiger, a sada se piše kako je prvi izbor Andreas Christensen i to zbog toga što bi Rudiger mogao izabrati Bayern koji je također u potrazi za stoperom. Što se lijeve strane tiče, tu je prvi izbor kapetan Valencije Jose Luis Gaya kojem ugovor sa 'Šišmišima' traje do ljeta 2023., a za sada ga ne želi produžiti. Barcelona računa za tim da odšteta za njega neće biti visoka, a ostale opcije na toj poziciji su Nicolas Tagliafico, Marcos Alonso i Alejandro Grimaldo.

Linker
19. travanj 2024 16:50