LLUIS GENE Afp
EMOTIVAN ISTUP

Predsjednik Barcelone u suzama na konferenciji za medije s Xavijem: ‘Navijači budite ponosni‘

"Mnogi igrači su od prvog dana dolazili kod Xavija u njegov ured pokušavajući ga uvjeriti da ostane"
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2024. 16:56

Legendarni Xavi Hernandez je nedavno objavio da će ipak ostati na čelu Barcelone kao trener. Iako je ranije najavio svoj odlazak iz kluba na kraju sezone, Xavi se predomislio te će nastaviti voditi katalonski klub i u sljedećoj sezoni.

Prema riječima Mundo Deportiva, ključan faktor u Xavijevoj odluci bio je podrška igrača. "Mnogi igrači su od prvog dana dolazili kod Xavija u njegov ured pokušavajući ga uvjeriti da ostane", navodi katalonski list.

Xavi je preuzeo Barcelonu u studenom 2021. godine, a njegov ugovor s klubom traje do kraja lipnja 2025. godine. Unatoč ispadanju iz Lige prvaka u četvrtfinalu protiv PSG-a te zaostatku od 11 bodova za vodećim Real Madridom u La Ligi šest kola prije kraja sezone, Xavi će ostati na čelu momčadi. Barcelona je također izgubila šanse za osvajanje Kupa kralja nakon teškog poraza od Athletic Bilbaa u četvrtfinalu rezultatom 4:2.

Iako je trenutna sezona završila, Xavi odmah kreće u pripreme za sljedeću. Danas je u Barceloni održana konferencija za medije na kojoj su bili predsjednik Joan Laporta i Xavi, a Laporta je pokazao posebnu emotivnost. U jednom trenutku, dok je govorio o Xaviju, predsjednik je bio toliko dirnut da je zaplakao te ga je zagrlio.

- Još jednom potvrđeno je ono u što sam uvijek vjerovao - da imamo izvanrednog trenera koji prenosi osjećaj koji svaki čovjek u Barceloni treba imati. On zrači entuzijazmom, samopouzdanjem i darežljivošću. Navijači Barcelone trebali bi biti ponosni na trenera kakvog imaju, rekao je Laporta dok mu je glas drhtao od emocija.

Linker
25. travanj 2024 16:57