JOSEP LAGO Afp
LA LIGA

Potop Budimira i Osasune kod Barce, Rakitić i Sevilla ‘zapeli‘ u Madridu uz kontroverzne sudačke odluke

Real je i dalje vodeći sa 63 boda, slijedi ga Sevilla sa sedam bodova manje, a 51 ima Barcelona
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. ožujak 2022. 23:20

Barcelona je glatko svladala Osasunu 4:0 u utakmici 28. kola španjolske La Lige. Imala je nekoliko raspoloženih igrača, Ferran Torres je prvi put za Barcu zabio dva gola, Pierre-Emerick Aubameyang ponovno je bio strijelac, Ousmane Dembele je "dijelio bombone" u vidu dvije asistencije i niz izvrsnih poteza, a Riqui Puig je po ulasku u igru zabio za 4:0. Kad je Dembele tako razigran sve je bitno lakše…

Prvi gol postignut je u 14. minuti s bijele točke i to je odredilo susret. Ionako slabo samopouzdanje Osasune na Camp Nou totalno se rasplinulo. Prekršaj je bio na Gaviju

image
JOSEP LAGO Afp

Do poluvremena je na semaforu stajalo 3:0, a konačan rezultat postignut je u 75. minuti. Ante Budimir je ušao u igru u 68. minuti, ostao je odsječen jer do njega je lopta stigla samo u deset navrata, nije nijednom uspio pucati prema vratima. Barca je napravili dobru najavu za uzvrat Europske lige kod Galatasaraya u četvrtak i pred El Clasico s Realom koji se igra u nedjelju u 21 sat u Madridu.

Sevilla je odigrala još jednu lošu utakmicu i osvojila samo bod na gostovanju kod Rayo Vallecana (1:1). U prvom poluvremenu nije uputila niti jedan regularan udarac prema vratima. Čim je počeo drugi dio domaćin je poveo. Balliu je poslao centaršut, a Bebe zabio pod gredu. Tek nakon toga gosti iz Andaluzije krenuli su nešto igrati, a u središnju zbivanja bio je danski veznjak Thomas Delaney. U 63. minuti izjednačio je na 1:1, u sudačkoj nadoknadi pogodio je desnu stativu. Ivan Rakitić igrao je cijeli susret, nije imao niti jedan udarac prema vratima.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Utakmicu su obilježile kontroverze vezane za sudačke odluke, no ekspert Marce Perez Burull daje za pravo VAR-u koji je u dva navrata presudio protiv Seville. Već u 11. minuti Martinez Munuera nije priznao gol Seville koji je dao Rafa Mir zbog igranja rukom. U 78. minuti sudac je zbog prekršaja na istom igraču svirao kazneni udarac, ali na sugestiju VAR-a ga je poništio.

Na tablici je Sevilla druga sa 56 bodova, sedam manje od Reala koji igra u ponedjeljak kod Mallorce, a Barcelona i Atletico sa 51 dijele treće mjesto.

Linker
05. srpanj 2024 11:00