LLUIS GENE Afp
U NEMILOSTI TRENERA

Postao je heroj Barce, odlučio El Clásico, približio ih naslovu, ali za njega nema mjesta, Xavi želi Vatrenog

Inter u njemu vidi savršenu zamjenu za Brozovića koji bi otišao u suprotnom pravcu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. ožujak 2023. 15:21

Kad jedan nogometaš igra za Milan, i koji je za njega platio čak 32 milijuna eura, onda je logično tretirati ga kvalitetom. Do koje razine u elitnom nogometu druga je stvar.

Barcelona, koja je financijski u teškom blatu (a i etički s obzirom na aferu "pošteno suđenje"), natjecateljski se bitno uzdiže. Zbog prilike da igrača iz šampionskog Milana dovede za nula eura na Camp Nou nisu dvojili i Franck Kessié je stigao u Barcu. No, za nogomet kakav promiče Xavi Fernandez igrač kao Kessié je "strano tijelo". Trener je to pokazao time što ga je u 23 utakmice La Lige koristio samo 4 puta kao startera. Iako je skupio tijekom sezone u svim natjecanjima zavidnih 32 (od 40) nastupa, drugačije to zvuči kad se navede prosjek igre od 42 minute. Činjenica da je Barcelona bila zainteresirana za razmjenu s Interom, koji želi Kessiéa, Xavi je kandidirao Brozovića kao poželjnog, dala je naslutiti perspektivu reprezentativca Obale Slonovače. Može li dva važna trenutka u dva El Clasica, kojima je kumovao Kessié promijeniti njegov status kod Xavija? Da podsjetimo, Kessié je do sada postigao 3 pogotka, uz 3 asistencije. No, njegova akcija u prvoj polufinalnoj kup utakmici s Realom (2.03.) dovela je do autogola Militaoa. Još značajnije je bio gol za 2:1 pobjedu u nedjelju, kojom je Barcelona praktično osvojila naslov jer ima 12 neuhvatljiv bodova prednosti pred Madriđanima.

Činjenica da je Kessié u siječnju, nakon intenzivnog medijskog tutnjanja o trampi za Brozovića, u milanskom tisku dao naslutiti da bi se mogao vratiti u lombardijsku metropolu, ali na drugu "nogometnu stranu", daje naslutiti i njegove vizije. U Barceloni se super živi, ali igrač koji ne igra nije sretan unatoč komociji, velikom novcu i slavi. Za 26.godišnjeg Kessiéa vrlo je izvjesno da ga Xavi i dalje ne vidi u svojoj postavi za novu sezonu jer igra drugačiji nogomet u odnosu na ono čemu teži trener Barce. Promjena kluba je u tom kontekstu logičan slijed...

Linker
26. travanj 2024 23:51