LLUIS GENE
DANI ODLUKE NA CAMP NOU

Počela je bitka za Barcelonu! Messi pokušao smijeniti predsjednika, odlazak najavila i druga zvijezda?

Nakon Messijevog ultimatuma dolazi i najava o odlasku još jednog senatora, istinske zvijezde kluba
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2020. 09:33

Nakon poraza od Bayerna (8:2) u četvrtfinalu Lige prvaka u Lisabonu, u Barceloni kolokvijalno, kako se ono u narodu kaže, više ne stoji ni kamen na kamenu! Dvoboj protiv njemačkog prvaka ogolio je do srži sve slabosti koje je ove sezone često znala pokazivati momčad Quiquea Setiena. Iskusni trener sigurno odlazi, tako da to od ponedjeljka više nije "njegova momčad", a vrlo je upitno i to kako će ista izgledati kada započne nova sezona.

Prvo, u klubu su za 2021. godinu planirani predsjednički izbori. Tada bi trebao otići Josep Bertomeu, a najveća zvijezda kluba, argentinski velemajstor Lionel Messi to je pokušao isprovocirati i ranije. Naime, Messi je prema navodima više španjolskih izvora, odmah nakon utakmice s Bayernom postavio ultimatum. Zaprijetio je odlaskom iz kluba, ali i zahtjevao da zajedno sa Setienom danas odstupi i Bertomeu kako bi se predsjednički izbori održali čim ranije i tako klub dobio na stablinosti.

image
RAFAEL MARCHANTE

Messija se već povezuje s klubovima poput milanskog Intera ili Manchester Cityja, a njegov ugovor ističe za godinu dana, što automatski znači da bi Barcu vrlo lako mogao napustiti i bez odštete, iako mu je odštetna klauzula u ugovoru postavljena na 700 milijuna eura. Ipak, mnogi su uvjereni da Messi neće otići, ako ode uprava predvođena Bertomeuom.

Gotovo istovremeno s Messijem, odlazak iz Barcelone najavio je i urugvajski napadač Luis Suarez, praktički jedina prava "devetka" koju Barcelona ovog trenutka ima u njenim redovima. Suarez i jest bio jedan od strijelaca u Barcinoj katastrofi protiv Bayerna, no pogodak nije pomogao u generalnoj ocijeni njegove igre.

Suarez je jedan od onih koji žele otići ako dobiju pravu ponudu, a urugvajski novinar Enzo Olivera piše da će jednu ponudu za svog bivšeg igrača poslati nizozemski Ajax. Barca će to prihvatiti ako bude financijski zadovoljavajuća, ali ključnim se čini Suarezova misao da se vrati u Nizozemsku, zemlju iz koje se vinuo prema velikim europskim uspjesima i u kojoj je dobro prihvaćen. Također, za Suareza postoje zanimanja i iz američkog MLS-a, ali i iz Katara.

Španjolski mediji spekuliraju kako se radi o orkestriranom 'napadu' senatora na predsjednika Bartomeua, i to na dan kada bi u klub trebao stići još jedan bivši igrač, legenda kluba, ali na vruću klupu umjesto navodno već smijenjenog Quiquea Setinea.

Radi se o Ronaldu Koemanu, koji je sinoć sletio u Barcelonu i već bi danas mogao biti potvrđen za novog trenera.

Linker
30. travanj 2024 11:50