Modrić i Bellingham sa suigračima iz Kraljevskog kluba

 Marco Canoniero/Alamy/Profimedia
KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

‘Paralele su odvratne! On je samo dijete da bi ga uspoređivali s takvom legendom. Pogledajte Modrića...‘

To nije očekivao ni sam Bellingham. Talent je koji će obilježiti eru, ali rano je za usporedbe, smatra Senna
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. listopad 2023. 16:34

Jude Bellingham je veliki hit u Španjolskoj. Sjajni 20-godišnji ofenzivni veznjak pristigao je ljetos u velikom transferu iz Borussije Dortmund te je odmah ostavio dubok trag u dresu Real Madrida.

Ljubitelji nogometa na Pirenejima, a i šire, oduševljeni su Bellinghamom. Neki idu i tako daleko da ga već sad uspoređuju s legendarnim Francuzom Zinedineom Zidaneom. Sličnosti postoje, no usporedbe su zasad prerane, barem tako tvrdi bivši španjolski reprezentativac Marcos Senna čije je riječi prenio dnevnik As.

image

Jude Bellingham

Lapresse/ddp Usa/profimedia

- Usporedbe su odvratne. Bellingham je samo dijete i tek je započeo prvenstvo. Istina je da je krenuo s nekim sjajnim brojkama. Mislim da to nitko nije očekivao, pa ni on sam. On je talent koji će obilježiti jednu eru, ali rano je raditi takve usporedbe već sada. Zidane je ono što jest: legenda s velikim nasljeđem. Moramo pričekati tri sezone u Real Madridu da saznamo može li Bellingham biti nešto slično - rekao je Senna, jedan od direktora u španjolskom prvoligašu Villarrealu.

Spomenuo je i primjer Karima Benzeme, ali i Luke Modrića.

- Put kojim je išao Benzema dobar je primjer strpljenja koje morate imati s dečkima poput Bellinghama. Imao je spor put, dobre izvedbe pomiješane s patnjom i kritikom na početku... I na kraju je postao legenda. Ili Luka Modrić, kojemu je također trebalo vremena da se prilagodi, ali je na kraju postao idol. Bellingham ima još mnogo godina ugovora, ali je već rano pokazao da je dobar.

Spomenuo je Senna kako se nada da će Lionel Messi nastupiti na sljedećem Svjetskom prvenstvu koje će se 2026. godine održati u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Očekuje i da će se Carlo Ancelotti bez problema prilagoditi na reprezentaciju Brazila koju će preuzeti na kraju aktualne sezone.

- Ima karizmu i osvaja igrače. Trener na toj razini mora uvjeriti igrače u ono što žele. Carlo je jedan od onih trenera koji to mogu učiniti s najboljim igračima. Ako se potvrdi njegov potpis za brazilsku reprezentaciju, neće imati problema s prilagodbom. Učinit će to brzo, to je važno. Ključ je pobjeđivati - kazao je Senna na madridskom eventu ‘American Dream‘ by AWEX Education.

Linker
30. travanj 2024 03:37