JAVIER SORIANO Afp
JEDNOSTAVNO NEZAUSTAVLJIV

Oklada Realove zvijezde i Carla Ancelottija: ‘Lijep pritisak, ne želim biti krivac za njegovo umirovljenje...‘

U novoj sezoni suigrač Luke Modrića u Realu naprosto briljira i djeluje nezaustavljivo
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2022. 10:26

Fede Valverde sjajno je započeo novu sezonu. U prošloj je postigao tri pogotka, a u aktualnoj ih na svom kontu već ima dvostruko više.

Polivalentni Urugvajac može pokriti poziciju veznog igrača, no njegov trener u Real Madridu često ga stavlja i na desnog krilnog napadača.

Nema problema za 24-godišnjeg Urugvajca. Njegova brzina, izdržljivost i radna etika omogućavaju mu da se dobro snađe na bilo kojem dijelu terena, a osobito je dobar pred suparničkim vratima.

Pokazao je to u derbiju s Barcelonom (3:1), kad je u 35. minuti postigao drugi pogodak, dok je u srijedu na gostovanju kod Elchea svojim golom u 11. minuti otvorio španjolskom prvaku put do sigurne pobjede (0:3).

Zanimljivo je da su čak pet od njegovih šest ovosezonskih golova ujedno bili i prvi pogoci na utakmicama, čime je značajno utjecao na rezultate svoje momčadi.

- Sretan sam zbog momčadi. Trener mi je već rekao da moram zabiti 10 golova ove sezone. Fokusiran sam na to, to je lijep pritisak. Ne želim biti krivac za njegovo umirovljenje – kroz smijeh je pred televizijskim kamerama izjavio Valverde.

Realov trener Carlo Ancelotti ranije je kazao kako Valverde ove sezone mora postići 10 pogodaka, ili će se u suprotnom ostaviti trenerskog posla.

- Mora uzeti tu odgovornost, kladili smo se. Mislim da će zabiti više od 10 ove sezone. On je izvanredno dinamičan. Kad ga stavim široko igra dobro, isto tako i unutra. Jako je važan igrač za nas, ima nevjerojatnu energiju. Mora zabiti 10 – istaknuo je Ancelotti.

S obzirom na to kako je Valverde krenuo u ovu sezonu, mogao bi čak u velikoj mjeri nadmašiti očekivanje talijanskog stručnjaka. A Urugvajcu se dive i suigrači, pa je tako Toni Kroos u nedjelju nakon El Clasica na Twitteru objavio kako je Valverde trenutačno među tri najbolja nogometaša na svijetu.

Valverde s Realom ima ugovor do 2027. godine, a njegova je tržišna vrijednost procijenjena na 80 milijuna eura.

Linker
23. travanj 2024 09:24