JOSEP LAGO Afp
ZANIMLJIV DETALJ

Odbio je dvostruko veću plaću za ostanak u Barceloni! Evo koliko je moglo zarađivati ‘čudo od djeteta‘

‘Za mene to nije pritisak. Nitko neće biti kao Leo, kao što nitko neće biti Puyol ili Xavi‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. listopad 2021. 13:31

Nakon što se u utorak obavezao na šestogodišnju vjernost Barceloni, sve do 2027. godine, Ansu Fati je otkrio da ga nitko i ništa nije moglo udaljiti od ostvarenja sna, a to je da ostane vjeran klubu u koji je stigao sa samo deset godina iz Seville.

Prosaca je bilo na sve strane, prednjačili su Manchester United, Liverpool i PSG voljni udvostručiti njegova godišnja primanja. Što će reći da je uskoro 19-godišnjak mogao zarađivati 30 milijuna eura godišnje.

- Samo što sam ja agentu Jorgeu Mendesu rekao da me jedino Barcelona zanima, on je znao što mu je raditi, a ja sam sretan što Barcelona vjeruje u mene.

Toliko mu vjeruje da mu je dala dres s brojem deset, upražnjen odlaskom Lea Messija u PSG.

- Za mene to nije pritisak. Nitko neće biti kao Leo, kao što nitko neće biti Puyol ili Xavi. Nitko neće izjednačiti Leove rekorde, ja ću ići svojim putom. Još uvijek ništa nisam napravio, ali se nadam da mogu imati karijeru kakvu su oni imali. Vjerujem da mi desetka može biti ekstra motiv.

Barcelona je odštetnu klauzulu podigla na nevjerojatnih milijardu eura, baš kao što iznosi i u slučaju druge mlade zvijezde, Pedrija. Ansu Fati se ove sezone vratio na teren nakon teške ozljede, u 48 utakmica postigao je 15 zgoditaka. Ove nedjelje se, inače, igra El Classico, sudar Barcelone i Real Madrida na Camp Nouu u koji domaćin ulazi s 7. mjesta i 15 bodova, dok je gost na 2. mjestu sa 17 bodova. Vodeći je Real Sociedad s 20 bodova i utakmicom više (9) u odnosu na dva najjača španjolska kluba.

Linker
16. travanj 2024 19:35