Gerard Pique

 PAU BARRENA Afp
IZ LOŠEG U GORE

Novi težak udarac za Piquea, trener mu vrlo jasno poručio: ‘Prekobrojan si! Više te ne trebamo...‘

Zamjeraju mu raznorazne poslovne aktivnosti zbog kojih je zapostavio nogomet i fizičku pripremu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2022. 12:41

Nije samo Shakira, već je Gerardu Piqueu, Barceloninoj klupskoj legendi i s te strane, s Camp Noua javljeno da je prekobrojan. Svjetski mediji raspisali su se o tome kako su Pique i njegov negdašnji suigrač, a sada trener Xavi Hernandez održali jedan dugotrajni, a k tome i emotivan razgovor. Na koncu kojega je iskusnom stoperu poručeno da u novoj Barceloni više nije potreban njegov doprinos.

image

Shakira i Gerard Pique

GABRIEL BOUYS Afp

Piqueov problem iz kuta igračkog statusa nije Shakira, nisu čak niti samo godine, odnosno poodmaklost igračkog supstrata kojeg može dati Xavijevoj družini. Kamen spoticanja u suradnji s Xavijem, a potencijalno i suigračima, Piqueove su aktivnosti izvan terena. Nije tajna, a trener mu je to i spočitnuo, zamjera mu se poslovna aktivnost na mnogobrojnim tržištima gdje je njegovo rastuće carstvo protegnulo krakove. Zbog tog, kako su ga nazvali "nesportskog ponašanja", kao i sve lošijeg fizičkog stanja igrača, Piqueu su vrata stadiona u katalonskoj prijestolnici postala širom otvorena. Treba ovdje pripomenuti i da je Barca Piqueu za razne poslovne aktivnosti i dalje dužna nekih 40 milijuna eura, a u klubu se nadaju da će s igračem postignuti sporazum oko dogovora, jednako kao što je učinjeno kada se legendarni Carles Puyol opraštao prije 8 godina. Zanimljivo je, Puyol je tada također otišao nakon 15 sezona u klubu, a bilo mu je rečeno otprilike isto što i sada Piqueu, da njegovo tijelo više neće moći udovoljiti Barceloninim zahtjevima.

image

Gerard Pique

XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp

Sada 35-godišnji defanzivac u Barceloninu je akademiju stigao 1997. godine, a 2004. ga je preoteo Manchester United gdje se nastavio razvijati sljedeće četiri godine, nakon čega se vratio na Camp Nou. Nakon više od 600 utakmica za klub, sada je očito, došlo vrijeme rastanka. Piqueu je poručeno da se na njega ne računa za sljedeću sezonu i zbog sve napornijeg rasporeda, kojeg bi ovaj uz sve što ga muči van terena, teško mogao izdržati. Ne manje važno, sada će sportski direktor kluba, Mateu Alemany morati sjesti s Piqueom i dogovoriti raskid ugovora koji traje do lipnja 2024. godine, gdje bi se mogli stvoriti dodatni dugovi.

Inače, Barca svoj posljednji red planira popuniti sa Sevillinim stoperom Julesom Koundeom kojeg žele mnogi jaki europski klubovi, a nije tajna da Xavi u svojim redovima želi i Chelseajev dvojac koji je bez ugovora od 30. lipnja, Andreasa Christensena i Cesara Azpilicuetu.

Linker
29. travanj 2024 07:18