Niko Kovač

 PETER SCHATZ/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Peter Schatz/Alamy/Alamy/Profimedia
HRVATI U LIGAMA PETICE

Niko Kovač traži prvu pobjedu s Wolfsburgom, zahtjevni ispiti za Igora Tudora i Ivana Jurića

Hrvatski treneri u Ligama petice imaju zahtjevne ispite, Tudor čeka Nantes, a Jurić igra protiv Lazija
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 09:26

Olympique Marseille je u dva susreta pod vodstvom novog trenera Igora Tudora ostvario vrlo solidan učinak od četiri boda na kontu, a hrvatski stručnjak nada se nastavku pozitivnog niza i u dvoboju protiv Nantesa u 3. kolu prvenstva Francuske. Iako Tudor ima podosta problema s pojedinim igračima kojima se očito ne sviđaju metode treninga splitskog trenera, dok je u rubrici poraza “nula” neće se Tudor sigurno previše obazirati na spomenutu problematiku. Uostalom pobjede su najbolji lijek da se na vatrenoj francuskoj lokaciji bivši igrač Hajduka potvrdi kao dugotrajno kvalitetno trenersko riješenje, dok u večerašnjem dvoboju s Nantesom, družina iz Marseillea svakao ima status papirnatog favorita.

Lovro Majer će sa svojim Rennesom dočekati Ajaccio u pokušaju da dođe do prve pobjede u novoj sezoni, dok će PSG u derbiju gostovati kod Lillea.

Za razliku od Igora Tudora, Niko Kovač još čeka prvu pobjedu na klupi Wolfsburga, a domaći sraz protiv Schalkea doima se kao realna prigoda za slavlje Vukova koji s nekadašnjim kapetanom Vatrenih sasvim sigurno imaju visoke ambicije u sezoni koja je tek započela, a ista nadanja ima i hrvatski reprezentativac Josip Brekalo. Hoffenheim je do sada ostvario polovičan učinak, a momčad hrvatskog napadača Andreja Kramarića u 3. kolu Bundeslige čeka zahtjevno gostovanje kod Bayera iz Leverkusena. Stuttgart je domaćin Freiburgu, a Borna Sosa će barem još neko vrijeme igreati na njemačkim travnjacima nakon što se hrvatski reprezentativni branič dovodio u kontekst zanimanja Manchester Cityja i odlaska u Premier ligu.

Red Bull Leipzig i Joško Gvardiol, traže prvu pobjedu na gostovanju kod Union Berlina, a nakon što je u prva dva dvoboja u novoj sezoni suparničke mreže pogađao osam puta, Bayern bi stopostotni učinak trebao zadržati i nakon gostovanja u Bochumu.

A 2. kolo Serie A za Torino i hrvatskog trenera Ivana Jurića slijedi zahtjevni okršaj s Lazijom, a Nikola Vlašić bi trebao imati puno važniju ulogu u novoj momčadi nakon neuspješne epizode i na drugoj premierligaškoj adresi. Inter i Marcelo Brozović imaju status apsolutnog favorita u dvoboju protiv Spezije, dok će branitelj naslova Milan na zahtjevno gostovanje kod Atalante u Bergamo.

Real je novu sezonu otvorio pobjedom nad Almerijom a u Vigu protiv Celte madridski sastav čeka na papiru još teži zadatak dok bi se ovog puta Luka Modrić trebao pojaviti u prvoj jedanaestorici europskog prvaka. Real Sociedad je doma’ Barceloni koja ne želi još jedan kiks.

Tottenham 3. kolu Premier lige dočekuje na svom travnjaku Wolverhampton, a nakon asistencije za bod protiv Chelseaja Ivan Perišić mogao bi se naći u prvoj jedanaestorici londonskog sastava. Leeds je domacin Chelseaju, dok se u najvećem derbiju engleskog nogometa sastaju Manchester United i Liverpool u ozračju koje je sve samo ne pobjedničko za oba velikana.

Linker
05. svibanj 2024 15:59