ALBERTO PIZZOLI Afp
LAPORTA ČEKA ODGOVOR

Napokon pomak u Barceloni: Novom ponudom za Lewandowskog zadovoljeni Bayernovi uvjeti, uskoro pada transfer?!

Di Maria i Pogba stigli u Torino, Ten Hag ne odustaje od starog poznanika
Piše: JL.Objavljeno: 08. srpanj 2022. 19:49

Barcelona napokon napreduje po pitanju Roberta Lewandowskog. Poznato je da ponajbolji centarfor svijeta od početka prijelaznog roka inzistira na odlasku iz Bayerna, ali ono što je trebala biti kratkometražna utrka pretvorilo se u iscrpni maraton čiji se završetak još uvijek ne nazire, ali promjene postoje. Predsjednik španjolskog velikana Joan Laporta obznanio je javnosti da je na adresu bavarske momčadi poslana nova ponuda.

- Poslali smo novu ponudu za Lewandowskog, Bayern razmatra situaciju i čekamo odgovor iz kluba. Želio bih zahvaliti igraču na uloženom trudu da se priključi našim redovima. Imamo veliku sreću da najbolji nogometaši žele igrati u Barceloni - potvrdio je Laporta, ali o iznosu ni riječi.

Prema navodima španjolskih medija najnovija ponuda doseže oko 40 milijuna eura uz dodatnih pet milijuna mogućeg bonusa. No, Camp Nou i dalje će strahovati čekajući na odgovor Nijemaca jer u prethodnim obraćanjima javnosti čelnici Bayerna nisu dovodili u pitanje ostanak svog najboljeg strijelca. Fabrizio Romano kasnije je ustvrdio da će napadač ipak napustiti Alianz Arenu ponudi li gospoda iz ‘La Masije‘ 50 milijuna. Ako su navodi tamošnjih medija točni, Katalonci su se približili traženoj cifri.

Laporta samouvjeren

Klubu je to sve osim lakog zadatka jer nezgodna financijska situacija ne dopušta raskalašenost kakvu si mogu priuštiti neki europski klubovi, stoga bi ovaj biznis za Barcelonu značio neizmjeran uspjeh na ljetnom tržištu, a želje bi se ostvarile i ubojitoj devetki Bavaraca, koja je u neugodnim okolnostima prepuštena na milost i nemilost trenutnog kluba. Na papiru je u Bayernovim rukama do ljeta iduće godine, što Hasanu Salihamidžiću i ostatku upravnog društva pruža superiornu poziciju za pregovaračkim stolom.

Kada se sve zbroji i oduzme, slabe su to prilike za slavni klub iz Španjolske koji bilježi znatan rezultatski pad i gubi na prestižu, ali Laporta je samouvjeren.

- Barcelona je i dalje atraktivan klub s vraćenim kredibilitetom i vizijom. Vratit ćemo se na staru slavu i na tržište ući s većim jamstvom uspjeha - dodao je predsjednik.

Hrabro je s novom ponudom krenuo i Manchester United. Vragovi nude 50 milijuna eura za Ajaxovog Lisandra Martineza, pišu engleski mediji, a izvori bliski stoperu navode da je novi menadžer momčadi glavni adut u rukama pregovarača s Old Trafforda. Tako je argentinski novinar Gastón Edul, ujedno i sunarodnjak ovog stopera, naznačio da će "Martinez uzeti u obzir suradnju s Erikom ten Hagom jer je to trener koji ga je učinio boljim igračem, pa odabir pada na Manchester United".

Doček u Torinu

- Može igrati na poziciji stopera, lijevog beka, pa čak i u veznom redu. Posjeduje odličnu tehniku, pregled igre i moć duela - naznačio je nizozemski stručnjak Martinezove prednosti još tijekom suradnje u Ajaxu, gdje ga je prije tri godine i doveo iz argentinskog Defensa za sedam milijuna eura.

Obnovljenu suradnju još nalazimo u Italiji. Paul Pogba u petak je na Instagram profilu objavio snimku iz aviona i poručio "Vrijeme je, vidimo se uskoro" na talijanskom jeziku. Točka slijetanja je Torino, gdje će se pridružiti redovima Juventusa kao besplatno pojačanje na četiri godine. Na istom mjestu horda navijača već je dočekala Angela di Mariu.

Argentinac je u petak popodne stigao u Italiju, podijelio prve autograme, a uskoro će najvažniji staviti na jednogodišnji ugovor Staroj dami. Krilni napadač (34) obavio je liječničke preglede, a sudeći po fotografijama s društvenih mreža Juventusa, već se sastao i s trenerom Massimilianom Allegrijem.

Linker
01. svibanj 2024 22:40