Zinedine Zidane s igračima Reala

 GABRIEL BOUYS Afp
VELIKA PROMJENA

Moguć je čak i spektakularan povratak legende u Real Madrid: Ovom transferu obradovao bi se i Luka Modrić

Kvartet velikih nogometnih imena u konkurenciji je za nasljednika Carla Ancelottija
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. listopad 2023. 12:09

Odavno nije tajna, Carlo Ancelotti na ljeto će napustiti klupu madridskog Reala i preuzeti brazilsku reprezentaciju, ali i dalje je nepoznato tko će ga naslijediti. Ako je suditi po natpisima u španjolskim medijima u najužem krugu su četiri imena i po svoj prilici jedan iz kvarteta Xabi Alonso, Zinedine Zidane, Alvaro Arbeloa i Raul bit će idući trener "kraljevskog kluba".

Xabi Alonso radi odličan posao u Leverkusenu i "Radio Marca" smatra ga glavnim kandidatom za preuzimanje Reala. I sam Ancelotti u nekoliko je navrata pohvalno govorio o Alonsu.

- Trenirao sam Xabija, radi sjajan posao u Bayeru - rekao je Ancelotti.

Mogući problem je što je Alonso u ovom trenutku vruća trenerska roba i spekulira se kako su za njega zainteresirani Bayern i Liverpool.

Španjolski "AS" u prvi plan, pak gura Alvara Arbelou. Kao igrač je osvojio dvije Lige prvaka s Realom, a kao trener radi jako dobre stvari s U19 momčadi Reala. Prošle sezone osvojio je Ligu i Kup u toj dobnoj kategoriji.

Legendarni Raul, trenutno trener druge momčadi Reala, također je u kombinacijama, međutim španjolski mediji tvrde kako u ovom trenutku ima najmanje šanse od preostale trojice konkurenata da bude imenovan trenerom prve momčadi.

U Španjolskoj se nedavno pojavila vijest da Real razmišlja o spektakularnom povratku Zinedinea Zidanea. Prvi čovjek kluba Florentino Perez navodno je u stalnoj komunikaciji s Francuzom koji je Real već vodio u dva mandata - od 2014. do 2018. te od 2019. do 2021. godine - te među ostalim osvojio tri Lige prvaka.

Taj trenerski transfer razveselio bi sigurno i Luku Modrića. Sa Zidaneom na klupi osvojio je sve što se može osvojiti u klupskom nogometu i podignuo čak 11 trofeja.

Linker
23. travanj 2024 16:33