Marco Asensio (desno)

 THOMAS COEX Afp
SVE JE DOGOVORENO

Modrićev suigrač nakon devet godina napušta Real i dobiva dvostruko veću plaću, najveću u karijeri

Dosad je imao plaću od 4 milijuna eura godišnje, dok ga u Parizu čeka godišnja zarada od čak 10 milijuna
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. lipanj 2023. 17:59

Real Madrid ovog ljeta ostaje bez 27-godišnjeg ofenzivca Marca Asensija. Španjolski reprezentativac odlučio je napustiti Santiago Bernabeu po isteku ugovora 30. lipnja ove godine.

U Realu je Asensio od 2016. godine, pokrivao je pozicije krilnog napadača i ofenzivnog veznog. Unatoč tome što nije bio standardni član udarne postave, svojim je pogocima i asistencijama sudjelovao u važnim rezultatskim ostvarenjima, no sad se odlučio za novi izazov.

image

Marco Asensio (lijevo)

THOMAS COEX Afp

Kako javlja The Athletic, njegov novi klub bit će Paris Saint-Germain. Osim očekivane veće minutaže s obzirom na odlazak Lionela Messija s Parka prinčeva, Asensio bi u novom klubu trebao i znatno bolje zarađivati.

Dosad je u Realu imao plaću od 4 milijuna eura godišnje, dok ga u Parizu čeka godišnja zarada od 10 milijuna eura bruto.

Za njegovo je dovođenje ozbiljno konkurirala i Aston Villa, no na kraju je Asensio odabrao PSG.

Aktualna sezona bila mu je najbolja dosad u redovima Los Blancosa, u 50 nastupa u svim natjecanjima ostvario je učinak od 12 pogodaka i osam asistencija. Asensio je u Realu od 2014. godine, a u tom je periodu dvaput bio na posudbama, u matičnoj Mallorci i Espanyiolu.

Linker
19. travanj 2024 16:24