Ulrich Hufnagel/imago Sportfotodienst/profimedia
ZABORAVILI NA GIGANTA

Modrićev novi ugovor Realu stvara problem, sponzor je bijesan jer mu propadaju milijuni

Kao jedna od legendi Kraljevskoga kluba, Luka u slučaja ostanka zasigurno neće mijenjati broj
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2024. 22:36

U Real Madridu ne miruju i već se mislima okreću novoj sezoni. Naveliko se promišlja o brojnim promjenama i nekim prinovama. A Luka Modrić novi je protagonist u toj priči jer - ako se prije tek nekoliko tjedana činilo gotovo izvjesnim da će na kraju napustiti španjolsku prijestolnicu - sada je, čini se, sve bliže ostanku. To je lijepa vijest za Luku, međutim pritom je došlo do neočekivanog problema za Real. Rješenje se zasad ne nazire, a sada nije vrijeme za poteškoće.

Modrić blizu obnove ugovora

Luka je ove sezone pristao na ulogu stalne zamjene. Naš maestro s 38 godina jednostavno više nije velika zvijezda kakav je bio prije nekoliko godina. Ipak, svojom je neupitnom klasom i postojanom kvalitetom, unatoč znatno manjoj minutaži, uspio pokazati da je u stanju napraviti razliku u ključnim utakmicama. I zato je Kraljevski klub preispitao svoje aspiracije u sljedećoj sezoni.

Modrić je u međuvremenu birao između nekoliko opcija (ponude iz Europe, SAD-a i Saudijske Arabije), no na kraju će, sva je prilika, opet potpisati za Real Madrid. Bit će to još jedan ugovor na jednu sezonu i ta je odluka uslijedila nakon presudnog sastanka s predsjednikom Florentinom Pérezom.

image
Alberto Gardin/zuma Press/profimedia

Broj 10

Vratimo se na spomenuti problem s početka teksta... Ako Luka, dakle, na kraju ipak ostane u Madridu, zadržat će svoj broj 10 na dresu. To se glavnom sponzoru Adidasu nikako ne sviđa jer im mijenja čitav marketinški plan i nije ni čudno da su bijesni, prenosi El Nacional.

Njemački brend koji proizvodi dresove Real Madrida planirao je da ‘desetku‘ preuzme francuski superstar Kylian Mbappé, čiji je spektakularan transfer iz PSG-a na pomolu i čijim bi dresovima pomeli tržište. Kao jedna od legendi Kraljevskoga kluba, Luka zasigurno neće mijenjati broj. I stoga će Mbappé morati naći drugo rješenje, a gigant kao što je Adidas bit će primoran promijeniti svoj milijunski plan.

Prema prvim informacijama, čelnici Reala ne planiraju tražiti od Modrića da ustupi svoj broj, ali se ipak nadaju da se hrvatski veznjak samostalno odluči na taj potez. U svakom slučaju, kapetan Vatrenih prvo mora potpisati novi ugovor, a zatim će se kalkulirati što će biti s ‘desetkom‘ i koji će broj Kylian Mbappé na kraju izabrati.

Linker
20. svibanj 2024 22:38