MARK PAIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Mark Pain/Pa Images/Profimedia
VRAGOVI U AKCIJI

Manchester United do kraja prijelaznog roka dovodi čak petoricu pojačanja, otkrivena shopping lista

Ljetni prijelazni rok ulazi u zenit, a najviše se aktivnosti očekuje od engleskog velikana
Piše: JL.Objavljeno: 18. kolovoz 2022. 19:04

Do 1.rujna klubovima je omogućeno vršiti ulazne i izlazne transfere, a izgleda da će najaktivniji potrošač u tom vrhuncu biti Manchester United. Momčad s Old Trafforda katastrofalno je otvorila sezonu, porazima od Brightona na domaćem terenu (1:2) i (4:0) protiv Brentforda u gostima. Bivši trener Crvenih vragova Ralf Rangnick upozoravao je da bi Manchester Unitedu trebalo čak deset novih igrača, a koliko god to tada ludo zvučalo, njegova dijagnoza ispostavila se točnom. Do sada su u klub pristigli Lisandro Martinez iz Ajaxa, Tyrell Malacia iz Feyenoorda i Christian Eriksen iz Brentforda.

Telegraph izvješćuje da klub namjerava napraviti dovesti još pet igrača prije kraja prijelaznog roka čime bi se ukupan broj novopridošlica popeo na njih osam. Ovo je Manchester Unitedov popis kasnih kupnji, prema The Telegraphu: dva veznjaka, jedan desni bek, jedan golman i jedan napadač.

U posljednje vrijeme brojni se igrači povezuju s Manchester Unitedom do te mjere da je teško pratiti za koga su zaista zainteresirani. Međutim, ako je vjerovati stranim medijima ovo su favoriti; Bild prenosi kako je golman Borussije Mönchengladbach Yann Sommer prvi izbor za rezervnog vratara. Belgijski branič Thomas Meunier također je na radaru, javlja The Telegraph. Veznjak Real Madrida Casemiro je visoko profiliran, vrlo ambiciozna meta, izvještava Marca. Telegraph također javlja da je United kontaktirao agente Sergeja Milinković-Savića s kojim su i ranijih godina bili povezivani.

Što se napadačkih opcija tiče, to je tek kao bacanje strelica u pikado ploču. Brojni igrači su bili povezani ovog tjedna, od dvojca iz Atletico Madrida, Matheusa Cunhe i Joaoa Felixa preko Marka Arnautovića do Jamiea Vardyja. Također, popisu se pridružio i američki nogometaš hrvatskih korijena Chelseajev Christian Pulišić koji bi trebao ojačati konkurenciju na krilnim pozicijama.

United treba odabrati jednog, ali i dalje ostaje dilema što se događa s Cristianom Ronaldom. Budućnost 37-godišnjeg Portugalca na Old Traffordu i dalje nije jasna, a njegov agent Jorge Mendes traži najbolju opciju za svog igrača. U zadnje vrijeme, razmatra se opcija povratka u Sporting Lisabon, mjestu gdje je Ronaldo započeo svoj uspon kao tinejdžer. Osim njega, još je jedna sapunica u režiji Manchester Uniteda tijekom ovog prijelaznog roka, a ona se zove Frenkie De Jong. Novi trener, Erik ten Hag dobro poznaje nizozemskog veznjaka s kojim je surađivao u Ajaxovom spektakularnom putu do polufinala Lige prvaka u sezoni 2018./19.

Izgledno je da će Barcelona uspjeti isplatiti dugovanje prema svojem igraču i tako ga zadržati na Camp Nou. A s njega je put Manchestera trebao otići još jedan napadač, ali sada je sve izglednije da je Chelsea bliže potpisu. Radi se o Pierre Emericku Aubameyangu koji se pojavio kao Chelseajeva glavna napadačka meta kojeg Thomas Tuchel svakako želi dovesti u svoju momčad.

Chelseajev šef bio je oduševljen partijama koje je Gabonac pružao dok je par surađivao u Borussiji Dortmund i ne krije želju kako bi htio obnoviti taj odnos. Prodajom Time Wernera u RB Leipzig i odlaskom Romelua Lukakua na posudbu u Inter, mjesto glavnog napadača ostalo je upražnjeno, a trenutno se tamo nalazi njemački reprezentativac Kai Havertz koji po vokaciji ipak nije klasična devetka. Aubameyang je već poznato lice u Premier ligi obzirom da je od 2018. do 2022. branio boje londonskog Arsenala. Njegova kratka epizoda u Barceloni mogla bi vrlo brzo završiti.

Prometno bi trebalo biti i u glavnom gradu Francuske. The Times izvještava da su prvaci Ligue 1 spremni izdvojiti 70 milijuna eura kako bi pridobili potpis Bernarda Silve. PSG se želi pojačati u pokušaju da osvoji Ligu prvaka po prvi put i uvjereni su da će se Silva preseliti u Pariz ako na račun Građana sjedne određena naknada. Vjetar u leđa dala im je činjenica kako Barcelona, koja je također željela potpisati 28-godišnjeg portugalskog playmakera, neće imati dovoljno financijskih sredstava za cijenu koju su postavili u Manchester Cityju. Zbog prevelike konkurencije u momčadi Pepa Guardiole, engleski mediji prenose kako Silva nema ništa protiv odlaska iz kluba.

Linker
25. travanj 2024 00:04