Luka Modrić

 BURAK AKBULUT Anadolu Via Afp
ŠPANJOLCI OČARANI HRVATOM

Luka Modrić pred nestvarnim rekordom: Samo ga potpis dijeli od rušenja najveće ikone u povijesti Reala!

Kapetan Vatrenih postat će najstariji igrač u povijesti Reala, ako ovog ljeta produži ugovor
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. svibanj 2024. 17:16

Marca se s još jednim tekstom naklonila Luki Modriću koji će sve izvjesnije nastaviti svoje epsko putovanje s Realom. Kapetana Hrvatske, naime, dijeli još svega nekoliko mjeseci od toga da ispiše nove stranice klupske povijesti postane najstariji nogometaš koji je za Real zaigrao u nekoj utakmici.

"Luka Modrić je u poziciji da nadmaši rekord Real Madrida iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Riječ je o testu dugovječnosti koji je uspostavio Ferenc Puskás koji je svoju posljednju utakmicu u bijelom dresu odigrao s 39 godina i 36 dana. Luka će u toj dobi biti u listopadu 2024. i trebat će mu nakon toga samo jedna utakmica da postane najstariji igrač u povijesti Reala. Puškaš je posljednji put nosio dres momčadi iz Madrida 8. svibnja 1966. u utakmici Kupa kralja protiv Betisa. Modrićeva posljednja utakmica s Realom zasad je ona protiv Villarreala, prošle nedjelje, a odigrao ju je u dobi od 38 godina, osam mjeseci i 10 dana. Puškaš se sve bliže pojavljuje na horizontu zadarskog genija", piše Marca.

image
JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Inače, samo su Puškaš, Modrić, legendarni vratar Paco Buyo te Jerzy Dudek dres Reala nosili nakon što su proslavili 38. rođendan. Ikona kluba Alfredo di Stefano zadnju utakmuicu za Real odigrao je sa 37 godina i 328 dana, Paco Gento zadnji nastup je zabilježio sa 37 godina i 212 dana, Miguel Angel Gonzalez sa 37 godina.

Linker
23. svibanj 2024 17:17