Xavi Hernandez

 Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
OČEKUJU SE TROFEJI

Legenda Barce produžila vjernost, ali više neće podilaziti klubu: Tražio dvostruko veću plaću

Navodilo se da je produžio ugovor do 2026. godine, ali priča je ipak malo kompliciranija
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. rujan 2023. 23:18

U posljednjih desetak dana u medijima se pojavila informacija o produljenju ugovora Xavija Hernandeza, trenera Barcelone kojem postojeća obveza istječe sljedeće godine.

Navodilo se kako je legenda katalonskoga kluba postigla dogovor o produljenju do 2026. godine, no zbog problema s financijskim fair playom produljenje bi bilo moguće samo do 2025.

Nove informacije donosi Marca, čiji novinar Luis Rojo tvrdi kako je dogovor doista postignut, i to samo za jednu godinu produljenja. Isti izvor otkriva kako pregovori nisu bili lagani, jer je 43-godišnji stručnjak zatražio i značajno povećanje plaće.

Naime, prilikom dolaska u Barcelonu u studenome 2021. godine Xavi je pristao na znatno manju plaću nego što je to uobičajeno za trenera u elitnom klubu poput Barcelone, zarađivao je četiri milijuna eura po sezoni.

Sada se financijska situacija u klubu ipak malo popravila, pa bi se Xavijeva primanja potpisom novog ugovora trebala udvostručiti, dakle bivši katalonski veznjak zarađiva će osam milijuna eura sezonske plaće.

Na kraju su dvije strane pronašle kompromisno rješenje koje ih zadovoljava, no jasno je da se od Xavija očekuju i novi trofeji te iskorak u Europi, u kojoj je Barcelona u posljednje dvije godine napuštala Ligu prvaka već nakon završetka natjecanja u skupini...

Linker
06. listopad 2024 15:03