LLUIS GENE
PIŠU ŠPANJOLCI

Je li ovo stvarno Cityjeva ponuda Barceloni: Za Messija nude milijune, dvije zvijezde i sjajnog klinca!?

Navodno je Guardiola u dogovoru s klubom pripremio ponudu dostojnu najboljeg nogometaša u povijesti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2020. 11:17

Danima se već piše o novom odredištu Lea Messija, a u centru pozornosti očekivano je Manchester City, iz nekoliko razloga.


Bivši prvak Engleske na vrhu je liste klubova koji bi Barceloni mogao platiti nestvarnih 700 milijuna eura odštete, na klupi je Pep Guardiola s kojim je Messi na Camp Nou ostvario najveće uspjehe i rušio rekorde, City nakon novog neuspjeha ove sezone mora napraviti iskorak u lovu na naslov prvaka Europe...


Za početak, iluzorno je očekivati da bi čak i bogati šeik Mansour iskrcao 700 milijuna, pa španjolski i engleski mediji zadnjih dana nagađaju što bi financijski i nogometni div bio spreman ponuditi Barceloni u najvećem nogometnom transferu svih vremena.


Španjolski mediji danas pišu kako je Guardiola u dogovoru s klubom pripremio ponudu dostojnu najboljeg nogometaša u povijesti - 100 milijuna eura, zatim dvije svoje zvijezde - Bernarda Silvu i Gabriela Jesusa - te sjajnog mladog reprezentativca Španjolske Erica Garciju.


Ukupno - 252 milijuna eura, po trenutnoj vrijednosti Cityjevog trojca na Transfermarktu.


Sva tri igrača u Manchester su stigla 2017. godine.


Reprezentativno desno krilo Portugala Bernardo Silva (26) došao je iz Monaca za 50 milijuna eura, a Transfermarkt ga danas procjenjuje na 80 milijuna. U 156 utakmica za City postigao je 30 golova te upisao čak 35 asistencije.


Gabrijel Jesus (23) jedan je od njaboljih napadača svijeta, reprezentativac Brazila kojega je City 2017. godine kupio od Palmeirasa uz odštetu od 32 milijuna eura. Za City je u 153 utakmice postigao 68 golova, a TM ga trenutno procjenjuje na 56 milijuna eura.


19-godišnji Eric Garcia je mladi reprezentativac Španjolske, perspektivni stoper kojega je City kupio kao 16-godišnjaka upravo od Barcelone za 1,7 milijuna eura, a danas po Transfermarktu vrijedi 16 milijuna eura.

Ima li ova priča stvarnu podlogu, mogli bismo saznati vrlo brzo. Iako je Messi najavio najavio dolazak na trening Barcelone u ponedjeljak, kako bi donekle primirio situaciju s navijačima i na kraju možda ipak zakopao ratnu sjekiru s vodstvom kluba, španjolski mediji tvrde da to nije vjerojatna opcija.

Nagađa se da će slavni Argentinac u sljedeća dva dana javno progovoriti o svojim planovima, prekinuti svakodnevna nagađanja i objaviti gdje nastavlja karijeru.

Linker
19. travanj 2024 22:20