MIGUEL RIOPA Afp
UTAKMICA SEZONE

Ivan Rakitić zabio i inicirao preokret u ludom dvoboju prepunom zapleta, kartona i promašenih zicera

Drugi pogodak sezone bivši je Vatreni postigao pola sata prije kraja čime je izjednačio na 3:3.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2021. 23:11

U posljednjoj i najzanimljivijoj utakmici 30. kola španjolskog nogometnog prvenstva Sevilla je kao gost na Balaidosu u Vigu pobijedila Celtu s 4:3 i tako se na četvrtom mjestu odvojila od Real Sociedada na teško dohvatljivih 14 bodova prednosti. Još važnije, momčad Julena Lopeteguija približila se trećeplasiranoj Barceloni na četiri boda zaostatka.

Ludu utakmicu sa sedam pogodaka obilježilo je još barem toliko promašenih velikih prilika s obje strane, a sjajan se trenutak dogodio pola sata prije kraja. Tada je na 3:3 svojim drugim prvenstvenim pogotkom ove sezone postavio Ivan Rakitić. Neočekivano se našao sam ispred domaćeg vratara Villara i lagano ga prebacio za izjednačenje.

image
Ivan Raktiić protiv Celte
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

No, ispostavilo se da će to samo biti početak preokreta, jer je pogodak za konačnih 3:4 postavio Papu Gomez u 76. minuti.

Sevilla je povela pogotkom Koundea već nakon sedam minuta igre, a s dva je pogotka Iaga Aspasa Celta preokrenula između 20. i 23. minute. Prije poluvremena Fernando je u 35. minuti izjednačio na 2:2, a Celta je drugi put povela u 43. minuti golom Mendeza.

No. gosti su s dva pogotka u nastavku došli do nove pobjede kojom su se dodatno primaknuli osiguravanju pozicije koja sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka.

Linker
18. travanj 2024 02:40